O23 2B: Forum Sport bezegelt lot sv Den Hoorn, promotie Quick

In een rechtstreeks degradatieduel bond Forum Sport sv Den Hoorn aan de zegekar. De Voorburgers veroordeelden de tegenstander tot de laatste plaats. Quick is zeker van promotie na een gelijkspel tegen concurrent Jodan Boys.

sv Den Hoorn O23 – Forum Sport O23

Na vier nederlagen op rij startte Forum Sport zeer voortvarend met volwassen voetbal en heel veel balbezit. De formatie van trainer Rodny Carter domineerde de eerste helft met de teruggekeerde spelers Younes Boutkabout, Mouad Zibouh en Diego Lopes en kreeg twee grote kansen om te scoren.

Vier minuten in de tweede helft werkte het 17-jarige talent Rayan Akharouid de bal keurig binnen. Het goede spel van Forum Sport werd beloond met een tweede treffer. Nu was Juan Sebastian Navia Romero trefzeker. sv Den Hoorn kwam dankzij Kane Junius nog terug in het duel, maar door een treffer van Anass Azahroui sloot Forum Sport het duel af met een 1-3 stand op het scorebord. Door de overwinning stelde Forum Sport haar verblijf in de tweede divisie veilig en moet sv Den Hoorn afdalen naar de derde divisie.

Jodan Boys O23 – Quick (H) O23

In Gouda kwamen Jodan Boys en Quick niet tot scoren. Quick verspeelde door het gelijke spel de eerste plaats, maar is wel zeker van promotie naar de eerste divisie.

TOGB O23 – RKAVV O23

RKAVV-trainer Majid Darazzi (foto) moest in het duel met TOGB een beroep doen op diverse spelers uit de O19 en O17. RKAVV streed voor wat het waard was, maar moest met een nipte nederlaag genoegen nemen. Na een 1-1 ruststand eindigde het duel in een 3-2 zege voor de thuisploeg. Floyd van Ommeren en topscorer Jeffrey Bolleboom namen de Leidschendamse treffers voor hun rekening.

Nieuwerkerk O23 – FC Skillz O23

Voor FC Skillz viel er weinig eer te behalen in het duel met Nieuwerkerk. De Haagse ploeg ging met 5-0 onderuit.