O23 1B: Westlandia onderuit bij Gemert, VELO kan Katwijk niet stoppen

In het uitduel bij Gemert moest Westlandia een nederlaag incasseren. De Naaldwijkers zagen titelconcurrent Katwijk tot op twee punten naderen. De ploeg uit de Bollenstreek versloeg VELO, dat daardoor degradeerde. HBS ging in Veldhoven onderuit bij UNA.

Gemert O23 – Westlandia O23

De Naaldwijkers verzuimden om de eerste plaats in de voorjaarscompetitie veilig te stellen. Het uitduel bij Gemert werd met 3-1 verloren. Kaan Uguz was verantwoordelijk voor de enige treffer van Westlandia. Op 1 juni speelt Westlandia haar laatste duel tegen het sterke Kozakken Boys en is bij winst zeker van de koppositie.

Katwijk O23 – VELO O23

In het belangrijke duel moest Katwijk winnen om mee te blijven doen om de titel en VELO had nog een theoretische kans om degradatie te ontlopen. De thuisploeg was veel aan de bal en probeerde met lopende mensen achter de verdediging van VELO te komen. VELO had het goed voor elkaar en Katwijk kon niet echt gevaarlijk worden.

Vijf minuten na de rust werd een foutje van VELO afgestraft: 1-0. De ploeg van Ramon van Rijn moest hierdoor meer naar voren gaan voetballen. Dat leidde af en toe tot aardige kansen, maar geen doelpunten. Na slordig balverlies viel de 2-0. VELO bleef de aanval zoeken en kwam tien minuten voor tijd terug in het duel. Manz Djoeneri (foto) schoot van dik twintig meter afstand de bal schitterend in de bovenhoek: 2-1.  Hachelijke momenten volgden nog voor het doel van Katwijk. De stand bleef 2–1 en VELO degradeerde naar de tweede divisie.

UNA O23 – HBS O23

Een versterkt UNA vreesde nog voor degradatie en trad aan met vijf spelers van het eerste. HBS startte slap en UNA, dat gokte op de omschakeling, stuurde keer op keer hun razendsnelle aanvallers de diepte in. Nog voor er een half uur op de klok stond was de score al opgelopen naar 3-0. Na de rust tapte HBS uit een ander vaatje en dit resulteerde in een veel scherper en volledig dominant spelbeeld in de tweede helft. Ondanks de kansen viel de 3-1 van Dylan Venneman pas een kwartier voor tijd. HBS zette verder aan en kreeg meerdere kansen op de aansluitingstreffer onder andere via O18-speler Kay van  Brummelen. De stand bleef echter 3-1.