Futsal: Gefrustreerd FC Westland zorgt voor staking tegen ZVS/Bodemflex

De zaalvoetballers van FC Westland zorgden voor een gitzwart einde van het seizoen in de returnwedstrijd tegen ZVS/Bodemflex. Wat een mooie zaalvoetbalavond moest worden, eindigde in een drama.

Foto’s: Alex Pronk

In de eigen sporthal Hoge Veld speelde FC Westland een prima eerste helft en – door doelpunten van Mounir Madroni en Anouar Attal Haoui – met de 2-0 voorsprong halverwege was het een heel eind om de opgelopen achterstand, vorige week in Sint-Michielsgestel, ongedaan te maken.

De Brabanders kwamen er in de tweede helft met enkele messcherpe counters uit en draaiden de stand om tot 2-4. Met nog geen minuut kwamen de frustraties bij enkele FC Westland-spelers eruit en liep het na een tijdelijke staking bij de kleedkamers uit de hand waar enkele FC Westland-spelers rake klappen uitdeelden aan de Brabanders.

Drama

Waar dus de avond in een zeer goed gevulde Sporthal Hoge Veld heel mooi begon voor de Westlanders, diverse mooie aanvallen zorgden dus voor die 2-0 voorsprong, eindigde het in een drama. Het bestuur van FC Westland schaamt zich diep voor deze gebeurtenissen en zal ook actie ondernemen tegen de bewuste spelers, die zich misdragen hebben. Ook wordt ernstig getwijfeld of het nog wel zin heeft om op Eerste Divisie-niveau door te gaan. Met toch diverse misdragingen in en buiten het veld, van zowel spelers als publiek, van tegenstanders maar toch ook zeker van FC Westland, doet dit de naam van de club geen goed.

FC Westland heeft naast het eerste ook nog negentien ‘lagere’ teams en zij mogen hiervan niet de dupe worden, aldus het bestuur van FC Westland. Met een gebrek aan vrijwilligers en financiën en de toegenomen verhuftering in de samenleving, legt dit een bom onder nog langer succesvol door te kunnen blijven gaan op het niveau van de Eerste Divisie. FC Westland was dit seizoen dicht bij promotie naar de eredivisie. Het heeft veel leuke wedstrijden gespeeld, is tweede geëindigd in de Eerste Divisie, maar zal herinnerd worden als team waarin enkele spelers in de slotfase, in wedstrijden die niet gewonnen konden worden, ernstig over de schreef gingen. Een echt sportman weet, dat verliezen er ook bij hoort en daar ook mee om leert gaan. Respect naar de tegenstander, die beter is dan jou, hoort daar ook bij!

Ook het in bedwang houden van het publiek is op dit niveau een dingetje. FC Westland is al van de Verburchhal verhuisd naar sporthal Hoge Veld waar het publiek al gescheiden is van het veld. Maar ook dan zijn er nog de nodige stewards nodig om te voorkomen dat er bijvoorbeeld geen drinkflesjes op het veld gegooid worden. Iets wat ook bij diverse  uitwedstrijden voorkwam door supporters van de thuisclub.

Het fatsoen moet snel terug in de samenleving in Nederland anders wordt het steeds moeilijker om iets te organiseren. Het bestuur van FC Westland wacht een zware taak om op korte termijn de juiste beslissing te nemen.

Lees verder