Sarosh Malahe, trainer Quick O19: ,,Dit is een heel succesvol seizoen”

Quick 019-1 heeft zaterdag, in navolging van het ongeslagen kampioenschap in de landelijke KNVB divisie 2 eerder dit seizoen, nu ook ongeslagen beslag weten te leggen op het kampioenschap in divisie 1B.

Hierdoor heeft het team zich geplaatst voor de halve finale voor de Landelijke Kampioenschappen die op 8 juni gespeeld zal worden. Inmiddels heeft de ploeg zich ook weten te plaatsen voor de finale van de strijd om de KNVB-beker die op 1 juni gespeeld wordt.

Kracht

Aan trainer Sarosh Malahe de vraag wat de kracht van dit team is. Malahe: ,,Het is een team waarvan de meeste spelers al vanaf de jongste jeugd bij Quick speelt. Ze kennen elkaar goed en gaan ook op een leuke manier met elkaar om. Zelf ben ik nieuw bij Quick. De spelers die van buiten de club komen, en dat zijn er maar enkelen per leeftijdscategorie, worden ook goed opgevangen door hun medespelers. Hierdoor verloopt het groepsproces sneller en makkelijker. Als trainer kun je dan ook sneller werken aan het concept dat past bij de groep spelers, die je tot je beschikking hebt. Wat mij ook opvalt is de zelfstandigheid en bereidheid van spelers om zaken rondom het team op te pakken.”

Doelstelling

Wat is jullie doelstelling met het team? Malahe: ,,Wij zijn een opleidingsteam voor de seniorenselectie. Dat betekent dat we ervoor moeten zorgen dat er zoveel mogelijk spelers de aansluiting kunnen vinden bij de verschillende selecties (Quick 1 zo/za, O23) die er zijn bij Quick. Dat doe ik natuurlijk niet alleen, maar samen met de Patrick Teunissen en Sander Erkelens en onze teammanager, Jim de Boer.”

 

 

Lees verder