AD kiest ex-ADO Den Haag-speler Jerdy Schouten tot ‘beste speler Eredivisie’

Jerdy Schouten (foto) is in het spelersklassement van het Algemeen Dagblad verkozen tot ‘beste speler van de eredivisie’ in het seizoen 2023-2024. Een geweldige prestatie voor een speler, die een groot deel van zijn jeugdopleiding genoot bij ADO Den Haag.

Schouten, geboren in Hellevoetsluis, begon met voetballen bij FC Vlotbrug. Via vv Spijkenisse kwam hij in 2008 terecht in de jeugdopleiding bij ADO Den Haag op De Aftrap. Aan het einde hield een blessure hem anderhalf jaar aan de kant. Hij speelde nog wel in het Beloftenteam van ADO Den Haag, maakt ook zijn debuut in de hoofdmacht.

Vertrek ADO

Tocht verkaste hij in 2017 naar Telstar, waar hij één seizoen actief zou blijven. Daarna volgde – ook één seizoen – de overstap naar Excelsior. Vervolgens kwam het Italiaanse Bologna voor Schouten in beeld. Als laatste volgde zijn overgang naar PSV, waar hij dit seizoen dus een belangrijke kracht in de ploeg van Peter Bos is en ook bij de voorlopige selectie van Oranje zit voor het EK in Duitsland.

Uitverkiezing

Jerdy Schouten, een speler die niet altijd zo op de voorgrond treedt. Nu is daar alle reden toe. Het AD geeft als reden voor zijn uitverkiezing aan: Hij was regisseur, verbinder, bewaker en organisator tegelijk bij PSV. En vooral heel constant. Zelden een acht, maar bijna altijd een degelijke zeven. En in geen enkele wedstrijd een vijf.

Waardering

Aan het AD laat Jerdy Schouten zelf weten: ,,Binnen PSV voel ik ongelooflijk veel waardering voor het seizoen dat ik hier met de rest van het team heb mogen spelen. Van trainer Peter Bosz, van technisch directeur Earnest Stewart, eigenlijk van iedereen. Dat is mooi. Maar deze prijs is ook echt mooi. Een schitterende waardering.”

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder