TOGB wint voor tweede keer op rij Voetbal Rijnmond Cup

TOGB heeft, nu bij buurman cvv Berkel, voor het tweede jaar op rij de Voetbal Rijnmond Cup op haar naam geschreven. Jordan Weegman zette met een onhoudbaar afstandsschot TOGB op 1-0. Hierna was het de beurt aan Spijkenisse om te juichen. Julien Gret wist voor rust de groen-witten op 1-1 te zetten. In de tweede helft en de verlenging werd niet meer gescoord, zodat strafschoppen moesten bepalen wie zich tot winnaar mocht kronen. TOGB trok met 4-3 aan het langste eind en pakte hierdoor de cup.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

Zoals wel vaker in kampioenswedstrijden en finales was het spel dat de toeschouwers voorgeschoteld kregen, niet van een hoog niveau. Spijkenisse ontregelde en vertraagde waar dit kon en liet TOGB het spel maken. In de stromende regen was het zoeken voor beide ploegen.

Na pogingen van Max le Fèvre en Anthony Slierendrecht, was het raak via Jordan Weegman voor TOGB. Weegman knalde van afstand de 1-0 binnen buiten bereik van doelman Ozrak. Vervolgens kreeg TOGB mogelijkheden om de marge te vergroten, maar was niet doortastend. Hierdoor was het oppassen voor de tegenstoot.

Een misverstand leidde de 1-1 in. Spijkenisse was via aanvoerder Julien Gret sneller bij de bal, waardoor beide teams weer in evenwicht waren.

Na de rust was het zoeken voor beide teams. De groen-witten zakten in en probeerden via de counter TOGB te verrassen. TOGB-trainer Jonathan Jonk wisselde zowel De Winter als Slierendrecht, waardoor de spelers met de individuele actie voorin niet meer konden verrassen namens de geelzwarte formatie.

Pinchhitter

In de verlenging vertraagde Spijkenisse optimaal. Trainer Peter Wubben van Spijkenisse wisselde waar hij kon en moest na het uitvallen van captain Gret een beroep doen op zijn reservedoelman als pinchhitter na het uitvallen van zijn aanvoerder. Het leek een gouden wissel te gaan worden toen de gelegenheidspits de grootste kans voor Spijkenisse bijna kon binnenkoppen. Bijna, want de bal zoefde aan de kruin van de gelegenheidsaanvaller voorbij.

Vlak voor het verstrijken van de dertig minuten extra, was het de volledig vrijstaande Guus Steerneman die de beslissing op zijn schoen had. De vleugelaanvaller kon binnenschieten, maar mikte net naast.

Strafschoppen

De winnaar moest dus komen uit de strafschoppenserie. De altijd zekere Moreno Zwarteveld opende namens TOGB. De doelman schoot hoog over, waarna Spijkenisse de regie in de serie overnam. De derde en vijfde strafschop van Spijkenisse verdwenen respectievelijk op de paal en werd gestopt door Moreno Zwarteveld. TOGB schoot de andere vier strafschoppen wel binnen, waardoor TOGB via de strafschoppenserie zich voor het tweede jaar op rij als winnaar van de cup met de grote oren mocht kronen. De bekerwinst mag als de kroon op een prima tweede seizoen in de Derde Divisie worden beschouwd.

 

 

 

 

 

 

Lees verder