Quinty Dupon tekent eerste contract bij ADO den Haag Vrouwen

Quinty Dupon (foto) heeft haar eerste contract bij ADO Den Haag Vrouwen getekend. De achttienjarige speelster komt over van Jong ADO Den Haag Vrouwen en zette in het Bingoal Stadion haar handtekening onder een tweejarige overeenkomst, waardoor zij tot medio 2026 aan de club uit de Hofstad verbonden is. Haar officiële debuut maakte zij vorig seizoen in de gewonnen uitwedstrijd tegen SC Heerenveen (0-5).

Quinty Dupon begon haar voetballoopbaan bij Excelsior Maassluis en speelde daar totdat de Residentieclub een jeugdopleiding oprichtte voor meisjes. Onder leiding van Stephan Vos werd Dupon in 2018 naar de MO14 van ADO Den Haag gehaald. Dupon is zodoende de eerste speelster die vanaf de MO14 de gehele jeugdopleiding heeft doorlopen en vanaf aankomende zomer onderdeel uitmaakt van de hoofdmacht.

In de MO14 begon Quinty bij Stephan Vos en nu maakt zij weer deel uit van zijn selectie, start technisch manager Annabel Toorenburg over het doorstromen van Dupon: “En zo is de cirkel weer rond. Quinty maakt al zes jaar deel uit van onze opleiding. Afgelopen seizoen was zij aanvoerder bij Jong ADO Den Haag Vrouwen en vandaag tekent zij haar eerste contract. Een meisjesdroom die uitkomt. Quinty is een dynamische middenvelder die het teambelang altijd vooropstelt. We hopen haar de aankomende twee seizoenen verder te zien ontwikkelen.”

In het bijzijn van haar vader en moeder zette Quinty haar handtekening in het Bingoal Stadion: “Ik ben trots dat ik, na jaren in de jeugdopleiding, mijn eerste contract heb mogen tekenen bij ADO Den Haag Vrouwen. Ik kijk ernaar uit om de aankomende twee seizoenen mooie resultaten te behalen met het team.”

Het voetbal heeft zij niet van een vreemde. Vader Gert-Jan Dupon stond als keeper ook onder contract bij ADO Den Haag, maar gezondheid stond een verdere loopbaan bij de club in de weg. Hij is al enkele seizoenen volop betrokken bij de opleiding van de ADO Den Haag Vrouwen. Moeder Daniëlle Dupon-De Winter bracht het zelfs tot het Nederlands vrouwenelftal.

 

Lees verder