Dean Zandbergen (ex-TOGB) transfervrij van Jong Sparta naar FC Dordrecht

FC Dordrecht neemt de 23-jarige Dean Zandbergen (foto) transfervrij over van Sparta Rotterdam. De 22-jarige aanvaller kwam dit seizoen uit voor Jong Sparta, uitkomend in de Tweede Divisie en mag zich komend seizoen ‘Schapekop’ noemen.

De Nederlands-Indonesische Dean Zandbergen kwam in de jeugd uit voor onder meer TOGB, Excelsior Maassluis en meest recentelijk Jong Sparta Rotterdam. In de Tweede Divisie wist hij afgelopen seizoen in ruim twintig procent van alle gescoorde doelpunten een aandeel te hebben. Ook heeft hij twee keer gespeeld voor het eerste elftal van de club uit Rotterdam.

Twee jaar

De jonge centrumspits tekent bij FC Dordrecht een contract voor twee jaar, met een optie voor nog één jaar. Zandbergen wil graag zo snel mogelijk beginnen aan de Krommedijk. ,,Ik ben enorm blij om hier te zijn en ik kijk er naar uit om hier volgend jaar te gassen.”

Juiste plafond

Mark Ruijl, sinds afgelopen zomer belangrijk in de alliantie tussen FC Dordrecht en Feyenoord, denkt met Dean Zandbergen een interessante speler binnen te halen. Op de clubsite van FC Dordrecht zegt hij: ,,Dean heeft zich het afgelopen jaar bij Sparta zeer goed doorontwikkeld en daarmee verdient hij het om de kans in het betaald voetbal te krijgen. Wij denken hem hier het juiste platform te kunnen bieden en zijn zeer verheugd dat dit gevoel bij Dean wederzijds is.”

Lees verder