HV Toernooi – Sir Winston Cup: Westlandia (za) klopt HVV via ‘pingels’

In de halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup stonden dinsdagavond op De Hoge Bomen de zaterdagploeg van Westlandia en HVV tegenover elkaar. Het draaide uit op strafschoppen en daarin waren de Naaldwijkers net iets beter.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Aad van der Knaap

HVV kwam als beste uit de startblokken en was ook de bovenliggende partij. Al in de eerste tien minuten kregen de Kroonleeuwen wat kleine kansen, maar een treffer zat er niet in. Gedurende de rest van de eerste helft was HVV de betere ploeg, maar het maken van een treffer bleek toch een te moeilijke opgave. Omdat ook gastheer Westlandia het vijandelijke doel niet wist te vinden, gaf het scorebord bij het rustsignaal nog steeds de stand van 0-0 aan.

Vlak na rust kwam HVV echter wel aan de leiding. In de eerste minuut nadat scheidsrechter Manon Plandsoen het eerste fluitsignaal voor de tweede helft had gegeven werd Joppe Dekker van HVV geen strobreed in de weggelegd toen hij op weg ging richting het strafschopgebied van Westlandia. Zijn pass werd vervolgens door Abdel Mohamed prima afgewerkt en stonden de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Heel lang heeft HVV niet kunnen genieten van die voorsprong, want twaalf minuten later was de gelijkmaker al een feit. Met een bekeken schot in de hoek zette Donny van Oijen Westlandia naast HVV: 1-1.

In het verdere verloop van het tweede bedrijf leken beide teams niet meer in staan een doelpunt te maken. Het bleef dus na de reguliere speeltijd 1-1 en voor Westlandia betekende dit het vierde gelijke spel in het Haaglanden Voetbal Toernooi dit seizoen. Conform het wedstrijdreglement geen verlenging, maar gelijk strafschoppen nemen. Dat dat deed Westlandia met 7-6 net iets beter dan de mannen van trainer Mike de Geer.

En dat betekent, dat de zaterdagformatie van Westlandia van trainer Theo Verbeek zich heeft geplaatst voor de finale op zaterdag 15 juni op sportpark van FC ’s-Gravenzande. In die eindstrijd moet Westlandia het opnemen tegen Forum Sport, de kersverse kampioen van de eerste klasse C, die dinsdagavond in de andere halve eindstrijd Tweede Divisionist Scheveningen met 2-1 klopte.