Tim Ceder kiest voor terugkeer naar FC Zoetermeer

De 24-jarige Tim Ceder (op de foto rechts met de trainer) zal volgend seizoen aansluiten bij de selectie van hoofdtrainer Martijn de Zoete van FC Zoetermeer. Hij maakt de overstap van het naar de eerste klasse gedegradeerde DSO.

,,Ik ben begonnen bij HBS in Den Haag, waarvan twee jaar Fjoetjers en 2 jaar F-jeugd. Na een verhuizing naar Zoetermeer speelde ik tot mijn zestiende bij de plaatselijke FC en heb ik onder Chris Treling mijn debuut mogen maken in het eerste. Het seizoen daarop ben ik naar DSO gegaan waar ik twee jaar in O19 en twee jaar in de senioren heb gespeeld”, vertelt de spits.

Overstap

Na een korte overstap naar DSVP, een leuke club volgens Tim Ceder, keerde hij het jaar daarop weer terug naar DSO. Dit was direct het begin van een mooie periode omdat via de nacompetitie werd gepromoveerd van de tweede naar de eerste klasse en het jaar daarop werd het team kampioen in die eerste klasse.

Ambities FC Zoetermeer

,,In het verleden heb ik ooit een afspraak gemaakt met Jacob de Boer, de huidige voorzitter van FC Zoetermeer, om eens te praten. Dat is een aantal maanden geleden geweest waarin de plannen van FC Zoetermeer werden uitgelegd. Zonder toezeggingen zijn we toen uit elkaar gegaan.”

Doorslag

Enige tijd geleden werd Tim Ceder opnieuw benaderd, nu door Peter Lieffering van de afdeling Voetbalzaken, en hebben die plannen uiteindelijk toch de doorslag gegeven om terug te keren naar de club waar hij vroeger speelde. ,,We gaan proberen om de ambitieuze plannen van FC Zoetermeer te realiseren. Ik ga een aantal oude bekenden tegenkomen, waarmee ik weer in het veld kom te staan en dat voelt goed”, aldus Tim Ceder.

Lees verder