HV Toernooi – Sir Winston Cup: Forum Sport naar finale

Nadat Forum Sport zich vorige week dankzij een 2-0 overwinning bij en tegen HBS had geplaatst voor de halve finale, was nu Tweede Divisionist Scheveningen de tegenstander op het eigen complex van Forum Sport aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg.

Tekst: Jean Nederlof        |     Foto’s: Sander de Hollander

Ondanks de zware regenval was er toch nog veel belangstelling op sportpark ’t Loo voor deze wedstrijd. Scheveningen had zich afgelopen zaterdag veilig gespeeld in de Tweede Divisie en Forum Sport was tegen Valken’68 de week ervoor kampioen geworden van de eerste klasse C.

Beide ploegen traden in nagenoeg de sterkste opstelling aan. Vanaf het begin was er een duidelijk verschil in de speelwijze van beide ploegen. Scheveningen met hoog baltempo en veel combinatievoetbal en uiteraard de nodige technische vaardigheden zette Forum Sport behoorlijk onder druk.

Forum Sport op haar beurt speelde vanuit een vijfmansverdediging en bracht veel strijd in het duel daarbij, net zoals tegen HBS, loerend op de counter. Vaak een goed middel tegen sterkere tegenstanders.

Na een paar goede mogelijkheden voor Scheveningen was het in de veertiende minuut toch raak voor Forum Sport. Een hoge voorzet van links werd door doelman Sven van der Maaten,  al dan niet gehinderd door een Forum Sport-aanvaller, losgelaten. Goaltjesdief Sven Koppenol was er als de kippen bij om de bal hard binnen te schieten: 1-0. Scheveningen ging door met goed combineren en kwam vaak gevaarlijk door. Toch werd er tot de rust niet gescoord.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een beter voetballend Scheveningen, dat moest toezien dat Forum Sport met veel inzet knap verdedigde, al werd doelman Bas Tanis twee keer geholpen door de lat. Toen Lex Immers in de 69e minuut een voorzet van rechts binnenkopte en de 1-1 aantekende, leek de wedstrijd de kant van Scheveningen op te vallen.

Maar het lukte steeds net niet. Irritatie nam toe en de wedstrijd werd wat grimmiger. Scheveningen bracht Tom Beugelsdijk als stormram in de spits nog in, maar tot ieders verbazing waren de grootste kansen de laatste tien minuten voor Forum Sport. De ingevallen spits Hayden Bergen, die de moegestreden Jeroen Goodett verving, kwam twee keer alleen voor de Scheveningen goalie.

De eerste keer in de 85e minuut ging de bal net naast, maar een paar minuten later werd Hayden na een goede opkomende actie over links van Jesse de Graaf opnieuw in stelling gebracht. En dit keer was hij wel trefzeker: 2-1. Dit werd ook de eindstand!

Forum Sport plaatst zich met deze overwinning voor de finale van het prestigieuze Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup en speelt op 15 juni de finale op het terrein van FC ’s-Gravenzande tegen Westlandia (za), dat na penalty’s won van HVV.

Opnieuw een prima resultaat voor Forum Sport, dat zaterdag de laatste competitiewedstrijd op eigen terrein speelt tegen RKDEO uit Nootdorp. Scheveningen sluit zaterdag de competitie af thuis op Houtrust tegen het Kozakken Boys van trainer Edwin Grünholz.