ADO Den Haag start vanavond met tweeluik tegen Excelsior

In de halve finale van de play-offs in de Keuken Kampioen Divisie stuit ADO Den Haag op Excelsior Rotterdam. De eerste ontmoeting is vanavond om 18.45 uur in het Bingoal Stadion.

Trainer Darije Kalezic zal in ieder geval een vervanger moeten opstellen voor Amir Absalem, die vanwege twee gele kaarten tegen De Graafschap met rood het veld moest verlaten. Verder raakte Alex Schalk (foto) – die beide treffers thuis tegen de Graafschap voor zijn rekening nam – in de slotfase geblesseerd en het is de vraag of hij tijdig hersteld is om in de wedstrijdselectie te worden opgenomen.

Verleden

Excelsior is wel een tegenstander met een verleden. Twee jaar terug liep ADO Den Haag de promotie naar de Eredivisie mis. Na de 1-1 in Rotterdam stond de Haagse ploeg, toen onder leiding van trainer Giovanni Franken, met 3-0 voor en leek de promotie een feit. Toch ging het nog mis en was het Excelsior dat de stap omhoog maakte. De nasleep van dat duel was beschamend.

Basis

Voetballend moet ADO Den Haag in het eerste duel, voor eigen publiek, proberen een goede basis te leggen om de finale te bereiken. Trainer Kalezic en zijn staf hebben enkele weken naar deze play-offs kunnen werken met de ploeg. De eerste hindernis, De Graafschap, is – met de hakken over de sloot – genomen.

Nu moet de tweede hobbel genomen worden. In welke opstelling wilde trainer Kalezic daags voor de wedstrijd tijdens de persconferentie nog niet prijsgeven. Om 18.45 uur gaat de bal vanavond rollen in het Bingoal Stadion. Later op deze website een verslag met foto’s en later video-interviews.

Lees verder