sc Monster kan kampioen worden: uit of thuis?

Bij winst kan zaterdag bij sc Monster de vlag in top. Er wacht een thuisduel tegen Hillegersberg. Maar concurrent CION uit Vlaardingen heeft een arbitragezaak aangespannen en is van mening, dat sc Monster de wedstrijd uit, dus bij Hillegersberg, moet spelen.

Wat is het geval? Het inmiddels al gedegradeerde Hillegersberg speelde namelijk op 13 februari het eerste duel al op sportpark Polanen en verloor daar met 2-1. In het weekend daarvoor, waarop de wedstrijd Hillegersberg-sc Monster was vastgesteld, verbleef de selectie van Hillegersberg op trainingskamp. Men had geen rekening gehouden met een competitieduel in dat weekend.

Medewerking

Daarop werd sc Monster gevraagd om medewerking het duel te verplaatsen. Voorzitter Erik de Borst van sc Monster liet Hillegersberg weten óf met een aangepast (dus veel zwakker) team te verschijnen op sportpark Polanen op die zaterdag of op dinsdag te spelen, maar dan bij sc Monster. Hillegersberg ging met dat laatste akkoord, waarbij niet gesproken is over het feit het duel later in het seizoen (de return) dan alsnog bij Hillegersberg te spelen.

Focus

De KNVB heeft de wedstrijd dan ook voor zaterdag op Polanen vastgesteld. Hoe het bezwaar van CION gaat uitpakken, laat sc Monster vooralsnog koud. Trainer Marc Dijkhuizen (foto) houdt met zijn ploeg alle focus op de wedstrijd en hoopt zaterdag na het duel de vlag in top te kunnen hijsen.

 

Lees verder