Veel belangstelling voor open training Nederlands elftal in Zeist

Maar liefst 2000 Oranjefans zijn zaterdag 1 juni aanwezig bij de open training van het Nederlands elftal op de KNVB Campus in Zeist. Dit grootschalige evenement biedt hen de kans hun helden van dichtbij in actie te zien voordat het team naar EURO2024 in Duitsland vertrekt. Na de open training volgen de uitzwaaiwedstrijden tegen Canada (6 juni) en tegen IJsland (10 juni) in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Tijdens de open training op 1 juni is de KNVB Campus omgetoverd tot een groots festivalterrein met een optreden van Flemming en diverse activiteiten. Deze activiteiten worden georganiseerd bij de speciale fanwagens van de partners van de KNVB, die centraal staan in de EK-campagne en na de landelijke EK-aftrap op 14 juni richting Duitsland rijden, waar ze aanwezig zijn op Camping van Oranje.

Traditie

Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal: ,,Het is een mooie traditie dat we onze fans uitnodigen bij de eerste training. Nu we ons voorbereiden op het EK is de steun van het Oranjelegioen natuurlijk nog veel belangrijker. We hopen dat Duitsland straks oranje kleurt, in de stadions én de speelsteden. Het kan een prachtige zomer worden, daar hebben we alle vertrouwen in.”

Uitverkocht

De open training op 1 juni is inmiddels helemaal uitverkocht. Wel zijn er nog tickets verkrijgbaar voor de uitzwaaiwedstrijden tussen Nederland en Canada op 6 juni en Nederland en IJsland op 10 juni.

EURO2024 begint op zaterdag 14 juni. Het Nederlands elftal staat in de groepsfase tegenover Polen (in Hamburg), Frankrijk (in Leipzig) en Oostenrijk (in Berlijn).

(Bron & foto: KNVB)

Lees verder