Warming-up 3e klasse A/B: Degradatiestrijd komt tot climax in laatste speelronde

In 3A maakt BSC’68 nog steeds kans op de titel. De ploeg uit Benthuizen neemt het op tegen Lugdunum. Onderaan de ranglijst in 3B zijn nog veel teams niet veilig. Het belooft een spannende ontknoping te worden in het slotweekend.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse A

Voor BSC’68 zijn alle opties nog open. Bij een nederlaag van Koudekerk kan de ploeg van trainer Abdullah Sari (foto) het kampioenschap nog binnenhalen. BSC’68 moet dan wel zelf van Lugdunum winnen. Bij een nederlaag tegen de Leidse ploeg zou BSC’68 ook nog naast de nacompetitie kunnen grijpen.

3e klasse B

Naast Full Speed zal nog één team rechtstreeks moeten afdalen naar de vierde klasse en moeten drie teams via de nacompetitie handhaving bereiken. Blauw-Zwart staat nu op een degradatieplek en gaat de strijd aan met KMD, dat op doelsaldo net op een veilige plek staat.

HMSH heeft maar één punt meer dan Blauw-Zwart en zal het thuisduel tegen DWO in winst moeten omzetten om niet verder weg te zakken. De Zoetermeerders lijken veilig, maar zullen geen risico willen nemen. Concordia speelt op Ockenburgh tegen PGS/VOGEL. Net als HMSH zou een overwinning directe degradatie van de Delftse ploeg voorkomen. HMSH en Concordia kunnen de nacompetitie in ieder geval niet ontlopen. Ook PGS/VOGEL kan nog in de nacompetitie belanden.

Ariston’80 heeft nu 32 punten en bezet nu de tiende plaats. Met een zege op het al gedegradeerde Full Speed kunnen de studenten nog diverse ploegen de gevarenzone intrekken. Naast KMD, PGS/VOGEL en DWO is zelfs Laakkwartier, dat zesde staat, nog niet geheel zeker van lijfsbehoud. Laakkwartier treft Wilhelmus aan de Jan van Beersstraat.

Duindorp sv en DSVP kunnen nog op de felbegeerde derde plaats eindigen en dan via de nacompetitie proberen promotie te bewerkstelligen. Beide teams ontmoeten elkaar op Houtrust.

 

 

 

 

 

 

Lees verder