Warming-up 2e klasse D: sc Monster op titelkoers, spanning voor Delftse clubs

Voor de regioclubs staat er nog veel op het spel. Sportclub Monster wil haar tweede kampioenschap op rij binnenhalen en Vitesse Delft en DHC moeten alles geven om niet rechtstreeks te degraderen.

Tekst: Roland van der Linden

Op Sportpark Polanen ontvangt Sportclub Monster degradant Hillegersberg. De Westlanders waren in het uitduel (dat ook in Monster werd gespeeld) maar net te sterk voor de Rotterdammers. Een overwinning zal de ploeg van trainer Marc Dijkhuizen een plek in de eerste klasse bezorgen. Na de promotie van vorig jaar zou een nieuwe titel een knappe prestatie zijn.

Vitesse Delft heeft het deels in eigen hand. Als de Delftse equipe niet verliest van concurrent Neptunus-Schiebroek, voorkomt het rechtstreekse degradatie. Een overwinning op de laagvlieger geeft Vitesse Delft nog een kleine kans op handhaving, maar dan is het wel afhankelijk van de resultaten van Berkel en Nieuwerkerk.

Verburch mag proberen om Vitesse Delft te helpen met een zege op Berkel. Voor de Poeldijkers staat er niets meer op het spel. OLIVEO is de tegenstander van Nieuwerkerk. De club uit Pijnacker is al geplaatst voor de nacompetitie.

DHC verkeert in groot degradatiegevaar. In Delft wacht het trainersduo Wim Baggerman en Burak Uyar (foto) met hun team een duel met CION, dat gewonnen moet worden. De Vlaardingers hopen nog op een misstap van Sportclub Monster om zelf het kampioenschap te kunnen vieren. Als DHC de winst niet kan pakken moet het hopen dat Neptunus-Schiebroek geen punten verovert tegen Vitesse Delft.

 

Lees verder