Sir Winston Fun & Games Cup: Westlandia JO18 eenvoudig langs DHC JO18

In de meeste jeugdtoernooien van Haaglanden Voetbal om de Sir Winston Fun & Games Cup zijn al diverse finalisten bekend. In de komende twee weken worden de overige teams bekend die op de finaledag in ’s-Gravenzande zullen aantreden. Bij de JO19-teams plaatsen VELO en Quick zich voor de eindstrijd. Westlandia JO18 bereikte ook de finale.

Tekst: Roland van der Linden     |       Foto’s: Sander de Hollander

JO19-Cup

Het mag geen verrassing zijn dat Quick JO19 in de finale uitkomt. De Haantjes, die als eerste eindigden in de 1e divisie, wonnen met 4-2 van Scheveningen. Tegenstander wordt VELO JO19, dat in Pijnacker duidelijk de betere ploeg was. DSVP JO19 kreeg met 1-4 klop.

JO18- Cup

Westlandia JO18 bereikte als eerste de finale na een ruime overwinning op DHC JO18. De Naaldwijkers zetten in de eerste twintig minuten veel druk, maar konden niet tot scoren komen. Ook de ploeg uit Delft kon uit de counter niet gevaarlijk worden.

Met bijna een half uur op de klok opende Jur Datthijn de score, waarna Justin Langeslag acht minuten later voor de 0-2 zorgde. In de blessuretijd wipte Milan Duijvesteijn de bal achter de Delftse verdedigers en kon Datthijn zijn tweede treffer scoren: 0-3.

Na de doelwisseling was het al snel weer raak. Delano Koolmus kon DHC-keeper Akkas omspelen en de 0-4 scoren. Westlandia bleef het net vinden. Jur Datthijn, Max Lokker en Tijmen de Hong voerden de score op naar 0-7 met nog twintig minuten te spelen.

In het laatste kwartier kon Westlandia nog twee keer het net vinden. Aanvoerder Diego Vijverberg nam de 0-8 voor zijn rekening en het slotakkoord was voor Tijmen de Jong die een bal van Guus van der Meer vanaf de rand van het strafschopgebied goed afrondde: 0-9. De formatie van trainer Kevin van Dijk weet nog niet wie de tegenstander is. HBS en Quick nemen het tegen elkaar op in de andere halve finale.

JO17-Cup

Beide halve finales moeten nog gespeeld worden. Westlandia JO17 stuit op FC Skillz en op Craeyenhout is HBS gastheer voor sv Nootdorp.

JO16- Cup

Ook de finalisten in het JO16-toernooi zijn nog niet bekend. DHC JO16 mag proberen om SVH aan de zegekar te binden. Quick moet nog afwachten wie de tegenstander wordt. HBS en GSC ESDO strijden nog om een plek in de halve finale.

 

 

 

 

Lees verder