Warming-up 4e Divisie: Ekrem Kahya (HBS): ,,Er wacht ons een boeiend duel”

HBS deed vorig weekend wat het moest doen. Drie punten pakken voor eigen publiek tegen Zwaluwen Vlaardingen. HBS kan zich zaterdag op eigen kracht veilig spelen, maar moet wel op bezoek bij kampioen ASWH, dat vorige week nog met 1-3 won bij Poortugaal.

Tekst: Ton Beije

Over dat duel tegen Zwluwen was HBS-trainer Ekrem Kahya (foto) logisch tevreden. ,,Met zoveel druk op de wedstrijd vind ik dat we zeer goed voor de dag kwamen. We hebben een bepaalde speelwijze gekozen doordeweeks en de spelers verdienen alle lof voor de wijze waarop deze is uitgevoerd. Hadden we de kansen afgemaakt, dan was het nog leuker geworden, maar op dat vlak heeft het wel vaker tegengezeten.”

Energie

,,Natuurlijk willen we echt elke wedstrijd winnen en gaan we ook elke week weer met een enorme dosis energie en wil de wedstrijden in. We hebben dit seizoen wel de pech, als je het zo kunt en mag noemen, door hele simpele goals weg te geven en we die vaak niet meer te boven komen. Of we komen voor en weten dit niet vast te houden. Een kwestie van volwassenheid en lezen van een wedstrijd.”

Kampioen

Zaterdag gaat HBS op bezoek bij kampioen ASWH. Niet de gemakkelijkste opgave om af te sluiten. Al zal bij die ploeg de motivatie wellicht ook minder zijn, al zal het voor eigen aanhang het seizoen wel winnend willen afsluiten. Wat verwacht je voor wedstrijd? Kahya: ,,Een bijzonder boeiend duel staat ons te wachten tegen een sterke en stugge ploeg, die heeft laten zien heel degelijk en constant te zijn. Wij hebben dit seizoen ook laten zien dat we in geen enkele van de afgelopen 29 wedstrijden minder waren dan de tegenstander, alleen is dat is deze competitie niet genoeg gebleken tot nu toe om hoger te eindigen en te spelen voor de plekken boven ons.”

Thuisduel

Wat neemt Kahya mee uit het thuisduel tegen ASWH? Hij: ,,İn het thuisduel kwamen we achter en kregen we vlak na rust een rode kaart en hebben we eigenlijk met tien man ASWH achteruit gedwongen, kansen gecreëerd, maar niet benut. Daarin zag je de volwassenheid van de kampioen wel terug, maar moet ik wel mijn team complimenten maken voor de wijze waarop we hebben gespeeld in die wedstrijd.”

Geschorst

Door gele kaarten mist HBS zaterdag een speler. Kahya: ,,Ja, zaterdag missen we Manuel Francisco, die een beetje overdreven tweemaal geel kreeg en dus rood van de scheidsrechter. Voor de rest zijn we nagenoeg compleet.”

 

 

Lees verder