Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Spannende laatste speelronde”

Op de laatste speeldag moet nog worden beslist wie degradeert en wie nacompetitie speelt. Het zegt veel over de gelijke sterkte van de clubs in de Vierde Divisie. RKAVV heeft komende zaterdag thuis tegen degradatiekandidaat VOC mogelijk niet genoeg aan een gelijkspel om op doelsaldo het spelen van nacompetitie te ontlopen.

Tekst: Pieter Donath

Cruciale wedstrijden naast RKAVV-VOC zijn RVVH-DSO en Nieuwenhoorn-Heerjansdam. Zeer toevallig spelen de zes laagst geklasseerde clubs tegen elkaar. Een zeer unieke situatie. Zeker is al wel dat DSO degradeert maar de tweede degradant (Nieuwenhoorn of VOC) is nog niet bekend evenals de club, nu RVVH, die door de dertiende plaats nacompetitie moet spelen.

Duidelijk is dat als RKAVV (elfde) komende zaterdag wint, het weer een seizoen verzekerd is van Vierde Divisie-voetbal en trainer Peter Klomp (foto) met een goed gevoel zich kan gaan richten op zijn nieuwe club SC Feyenoord. Hij gaf overigens bij de start van het seizoen al aan, dat de krachtsverhoudingen gering zouden zijn.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Heerjansdam?

,,Het was aan de bal niet onze beste dag en verdedigend niet altijd de scherpte en hardheid die nodig is in dit soort wedstrijden. Desondanks waren wij wel de bovenliggende partij en hadden wij de wedstrijd, zeker in de laatste tien minuten, tegen tien man naar ons toe moeten trekken. Dat is helaas niet gebeurd, waardoor ook wij nog één van die vier ploegen zijn, die weg moeten komen van plaats dertien.”

VOC moet minimaal gelijkspelen en RKAVV zou moeten winnen?

,,Dat is een leuk scenario, maar kan sowieso niet. Wij kunnen zelfs allebei verliezen, kan trouwens ook niet, maar dan moeten de uitslagen op andere velden positief uitvallen. Feit is wel, dat zowel RKAVV als VOC het in eigen hand hebben, maar we moeten er wel voor voetballen. Dat geldt ook voor andere teams, dus het gaat een spannende laatste speelronde worden. Mooi gepland door de KNVB.”

Het zou volgens jou een seizoen worden met kleine verschillen. Je krijgt gelijk.

,,Het is duidelijk, een competitie waar veel teams aan elkaar gewaagd zijn. De verschillen worden dan gemaakt in de details en op de momenten dat het moet en kan. Dat hebben wij te weinig gedaan, waardoor de verschillen inderdaad klein zijn gebleven. Hopelijk hebben we zaterdag voldoende over om aan de veilige kant van de lijn te blijven.”

 

Lees verder