Warming-up 4e Divisie: Mauruzio Ceccucci (Westlandia): ,,Spannend tot laatste minuut”

Westlandia is na de winterstop goed op stoom gekomen en dat betekent dat de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci (foto) tot op de laatste dag van de reguliere competitie meedoet voor een plek in de nacompetitie met mogelijk promotie naar de Derde Divisie.

Tekst: Ton Beije

Om dat te bereiken paste natuurlijk niet het 0-1 verlies vorig weekend thuis tegen sc Feyenoord. Ceccucci: ,,Natuurlijk was dat een domper. We hadden onszelf kunnen belonen voor de goede prestaties van de afgelopen periode.”

Maar ondanks het verlies, blijft er toch nog de kans om de nacompetitie te bereiken. Ceccucci: ,,Ja dat wel en daar moeten we dan ook vol voor gaan lijkt mij.”

Opdracht

De opdracht om dat competitietoetje te halen is echter niet eenvoudig. Zaterdag moet Westlandia op bezoek bij Smitshoek, dat één punt minder heeft en afgelopen zaterdag ook nipt onderuitging. Niet de gemakkelijkste opgave dus. Ceccucci: ,,Smitshoek is een goede ploeg met veel ervaring en kwaliteit, dat wordt zeker geen makkie. Ik verwacht een zware wedstrijd die tot de laatste minuut spannend zal zijn.”

Wisselvallig

Hoe verliep het thuisduel tegen Smisthoek? ,,Die werd verloren, maar daar had zeker meer in gezeten, het was een typerende wedstrijd voor de fase waar we in zaten. Die fase was dat we te wisselvallig waren. Toch lieten we zien goed te kunnen mee komen met één van de betere ploegen in deze competitie”, haalt Ceccucci terug in zijn herinnering.

De Westlandia-trainer kan in ieder geval bij Smitshoek met een volledig fitte ploeg aantreden.

Lees verder