Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Rust is ook trainen”

In een soort monoloog sluit trainer Paul van der Zwaan (foto) het voor Quick succesvolle seizoen af. Het gaat tegen Sportlust’46 alleen nog om het eervol afsluiten van het seizoen. Daarna begint het leegmaken van de koppies en het opladen van de accu voor het volgende seizoen.

Tekst: Pieter Donath

Hoe kijk je terug op de vorige week met 0-1 verloren wedstrijd tegen UNA?

,,Dat was zeker niet de beste, maar ook zeker niet de slechtste van het seizoen. Een vrij gelijk opgaande strijd waarbij ons het gebrek aan scorend vermogen heeft opgebroken. Er is ooit iemand geweest die zei: als je niet schiet kun je niet scoren. De man had, zoals hij bijna altijd heeft gehad, weer eens gelijk. Quick zou geen gek figuur hebben geslagen op het Nederlands kampioenschap lijnvoetbal. In het reguliere voetbal gaat het echter om het maken van doelpunten niet om ‘het voorbereiden van’. Voetballend was het oké, maar het rendement niet.”

Is het niet winnen van de derde periodetitel erg voor Quick?

,,Het niet hebben kunnen pakken is teleurstellend, maar het gemis daarvan heeft zijn oorzaak in de wedstrijd tegen AWC van vorige week. Daarin deed zich hetzelfde gebrek gelden, maar daarnaast werd ook nog eens slecht gespeeld. Dat kunnen we niet zeggen over afgelopen zaterdag.”

Hoe benaderen jullie de wedstrijd tegen Sportlust’46?

,,Zaterdag in de laatste wedstrijd tegen Sportlust’46 gaat het om de eer en het goede gevoel om mee te nemen richting de zomer. Het is een lang en zwaar seizoen geweest, waarin we redelijk hebben gepresteerd. Iedereen kijkt ook wel weer uit naar de zomer om de koppies weer helemaal leeg te maken en de accu weer op te laten voor het volgende seizoen. Rust is ook trainen en het is uiterst belangrijk om weer fris en gretig te starten. Ik wens iedereen dan ook veel plezier en rust toe in hopelijk een mooie zomer.”

 

 

Lees verder