Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Niet zeuren, dankbaar zijn voor wat wel kan”

Scheveningen speelde zich vorig weekend definitief veilig. Door het gelijke spel van de ploeg van John Blok (foto) bij Noordwijk en doordat Excelsior Maassluis tegen Jong Sparta ook niet verder kwam dan 2-2, is een ticket voor de Houtrust-bewoners voor komend seizoen voor de Tweede Divisie weer zeker.

Tekst: Ton Beije

Een knappe prestatie van de Scheveninger, die op tijd het tij wisten te keren en punten gingen sprokkelen. Afgelopen weekend werd uit tegen Noordwijk (dat zich een week eerder veilig speelde) een punt gepakt door het 2-2 gelijke spel. Hoe kijkt Blok terug op dat duel? Hij: ,,Jammer dat we in de blessuretijd de winst nog uit handen gaven, maar uiteindelijk was het gelijkspel genoeg om definitief veilig te zijn. Na de knappe 0-1 van Huysein Dogan kwam Noordwijk eigenlijk uit het niets nog voor rust op 1-1. Na de thee stond er toch wat meer spanning op de ploeg en kreeg Noordwijk een prima kans op de 2-1. Gelukkig viel die niet en zette Mike de Niet ons op weer op voorsprong. Vlak daarna had onze kans op drie punten vergroot moeten worden toen de doorgebroken Georni Elvilia werd getorpedeerd. De matige en onervaren scheidsrechter zag hier slechts geel in, waardoor er geen overtal ontstond. Ondanks dat leken de drie punten in de tas omdat de wedstrijd naar het einde kabbelde. Dat Noordwijk in de slotminuut nog de gelijkmaker produceerde, hadden we dan ook volkomen aan onszelf te danken. Gelukkig maakte het uiteindelijk allemaal niet uit.”

Topprestatie

Scheveningen heeft een nieuw ticket voor de tweede divisie op eigen kracht veilig gesteld. Op tijd begon de ploeg de nodige punten bij elkaar te sprokkelen. Je hebt altijd vertrouwen in de ploeg gehad, ondanks tegenvallers met blessures en schorsingen. Blok: ,,In deze zware competitie, waar budgetten steeds bepalender worden, hebben we weer een topprestatie geleverd. Gezien de omstandigheden dit seizoen is dit misschien wel knapper dan de twee seizoenen hiervoor toen we bij de eerste acht eindigden.”

Vertrouwen

,,Onze eerste seizoenshelft was prima, alleen zijn we slecht uit de winterstop gekomen. Dat had niet zoveel met schorsingen en blessures te maken, want die heeft iedere ploeg en dat was bij ons niet meer dan andere jaren. Dat er vier spelers in de winterstop wegvielen en we twee spelers moesten inpassen die lang niet gespeeld hadden, speelde natuurlijk wel mee. Verder werd in die fase duidelijk dat de selectie er voor volgend seizoen flink anders uit gaat zien, iets wat het spel ook niet ten goede kwam. Gelukkig hebben we met elkaar de boel weer op de rails kunnen krijgen en een uitermate knappe prestatie geleverd. Iets wat je in mijn beleving alleen voor elkaar kan krijgen door hard te werken en vertrouwen in elkaar te houden.”

Vrijuit

Lekker om de laatste competitiewedstrijd – thuis – vrij van zorgen te kunnen spelen tegen Kozakken Boys. Wat voor wedstrijd verwacht je? Blok: ,,Natuurlijk is het wel lekker dat het nu definitief is dat tweede divisionist blijven, maar dat vertrouwen is er altijd geweest. Nu kunnen we zaterdag wel vrijuit spelen en in een thuiswedstrijd afscheid nemen van een aantal spelers, al zullen we deze wedstrijd benaderen en spelen als alle voorgaande. Alleen met een goede wedstrijd kunnen we deze spelers, waarvan Robert van Koesveld, Kevin Gomez Nieto en Gautam Kalpoe jaren bij ons hebben gespeeld, op een goede manier uitzwaaien. Daarnaast staan we uiteraard ook stil bij de laatste wedstrijd van Lex Immers. Wij zijn er trots op dat een Haags icoon zijn indrukwekkende carrière bij ons op sportpark Houtrust afsluit!”

Kracht

De tegenstander van zaterdag, Kozakken Boys, heeft tijdens de winterstop nog van alles geprobeerd (door financiële injecties), maar is er toch niet in geslaagd tijdig weg te komen uit de onderste regionen. Blok: ,,Het enige dat ik daarover kan zeggen is dat het ook de kracht van de Tweede Divisie aangeeft.”

Niet zeuren

Knap dat Scheveningen zich – ondanks inderdaad tussentijds vertrokken spelers – heeft weten te handhaven. Blok: ,,Dat is het zeker en die waardering is er ook wel, vooral van de mensen die weten hoe de verhoudingen liggen. We realiseren ons niet altijd dat wij bij de beste zestien amateurploegen van Nederland horen. Met de middelen waar wij over beschikken is dat een dikke pluim voor iedereen binnen en om de club. Niet zeuren over wat er niet is, maar vooral dankbaar zijn  voor wat er wel kan. Natuurlijk moeten de spelers het dan uiteindelijk nog doen, maar dat kan niet zonder sponsoren, supporters en vrijwilligers. Zeker in tijden waarin het steeds moeizamer is om mensen te vinden die iets voor een club willen doen.”

Rust

Hoe ziet het programma voor Scheveningen eruit na de laatste wedstrijd tegen Kozakken Boys? Blok: ,,We hebben ons geconcentreerd op morgen, maar ik denk dat iedereen aan rust toe is. Helaas spelen we de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup niet, dus dat betekent dat we na zaterdag klaar zijn. Jammer maar een keer een normale hoeveelheid rust voor iedereen is ook wel eens fijn. We zullen dus nog gezamenlijk afsluiten maar  niet veel meer trainen.”

Pijntjes

Mis je zaterdag nog spelers vanwege blessures of schorsingen? Blok: ,,Er zijn, zeker na dinsdagavond, nog wel wat pijntjes, maar we hebben iedereen in de selectie opgenomen.”

Het duel op Houtrust tegen het Kozakken Boys van Edwin Grünholz begint om 15.30 uur.

Lees verder