Max Hudepohl (FC Lisse): ,,Een beloning voor het harde werken”

,,Een beloning voor het harde werken”, noemt FC Lisse-speler Max Hudepohl (foto) het bij Omroep West, dat zijn club op de laatste speeldag nog onder directe degradatie kan uitkomen. FC Lisse gaat in Amsterdam op bezoek bij AFC. Grote concurrent Kozakken Boys speelt op Houtrust tegen Scheveningen.

Tekst: Ton Beije

Max Hudepohl ooit van Quick via Rijnsburgse Boys bij FC Lisse terechtgekomen heeft er goede hoop op dat zijn ploeg een huzarenstukje gaat uithalen. Weken geleden gaf vrijwel niemand meer iets voor de ploeg van trainer Sjaak Polak. Concurrent Kozakken Boys trok tijdens de winterstop nog wat versterkingen aan, maar slaagde er niet in weg te komen bij FC Lisse. Sterker, de ploeg uit de Bollenstreek kwam steeds dichterbij en begin aan de laatste reguliere wedstrijd deze competitie met slechts één punt achterstand op de formatie uit Werkendam.

Sportieve plicht

Kozakken Boys heeft twintig punten(doelsaldo -30) en FC Lisse negentien punten (doelsaldo -45). FC Lisse moet dus zelf winnen en rekenen op de sportieve plicht van Scheveningen, dat zich vorige week – met een gelijkspel uit bij Noordwijk – al definitief veilig speelde.

Bij FC Lisse heeft men er vertrouwen in. De ploeg komt van ver en bovendien gaf de winst op Kon.HFC (2-1) nog extra vertrouwen. Verder zegt Hudepohl tegen West: ,,Ik ken Scheveningen en trainer John Blok, die strijden voor de eer. Sowieso laten spelers op dit niveau een wedstrijd niet lopen.” Bovendien is FC Lisse-trainer Sjaak Polak een gewaardeerd oud-speler van Scheveningen. Ze zullen op Houtrust Polak zeker een ‘handje willen helpen als dat kan’.

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder