Dirk Kuyt op punt om contract bij Beerschot met twee jaar te verlengen

Dirk Kuyt (foto) blijft ook de twee komende seizoenen als hoofdcoach verbonden aan Beerschot. De oud-trainer van ADO Den Haag staat op een punt een verbeterd contract voor twee jaar, plus een optie voor nog een jaar, te tekenen bij de naar de hoogste Belgische voetbalklasse gepromoveerde club.

Tekst: Peter Petit

Kuyt kwam afgelopen winter naar Beerschot als vervanger voor de Oostenrijkse coach Andreas Wieland en loodste de ‘Kielse Ratten’ naar zowel promotie als het kampioenschap van de Challenge Pro League. Toch was het aanblijven van de Katwijker als hoofdcoach hoogst onzeker vanwege gesteggel in het bestuur over de financiële situatie van de club.

Financiële injectie

Prins Abdullah, eigenaar van de tweede club uit Antwerpen, heeft Kuyt inmiddels kunnen overtuigen dat de ploeg een financiële injectie zal krijgen, waardoor het aantrekken van nieuwe spelers mogelijk is. Beerschot heeft de contractverlenging van Kuyt nog niet bevestigd, maar volgens bronnen rond de club laat deze officiële bevestiging niet lang meer op zich wachten.

Lees verder