3e klasse D: Naaldwijk haalt nacompetitie na gelijkspel bij MVV’27

Lyra sluit het seizoen af met een gelijkspel bij Victoria’04. MVV’27 en Naaldwijk hielden elkaar in evenwicht en Naaldwijk mag zich daarom opmaken voor het behoud in de derde klasse. Kampioen HVC’10 had het even moeilijk tegen Rozenburg, maar sluit het seizoen toch winnend af.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk

Victoria’04 – Lyra

Lyra speelde uit tegen Victoria’04. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en gingen met een brilstand de kleedkamers in: 0-0. Lyra kwam sterker de kleedkamer uit en bewees dit door al snel in de tweede helft de 0-1 te maken. Dylan Arbouw kreeg het doelpunt op zijn naam. Victoria had nog wat kansen en wist in de laatste tien minuten alsnog langszij te komen: 1-1.

MVV’27 – Naaldwijk

Een wedstrijd waar nogal wat op het spel stond, in Maasland tussen MVV’27 en Naaldwijk. Halverwege de eerste helft wist Naaldwijk via Danny Niel op voorsprong te komen: 0-1. Dit was dan ook gelijk de ruststand.

In de tweede helft waren beide teams weer scherp en streden voor de winst. Na een uur wist Lourens van Rooijen MVV’27 op gelijke hoogte te schieten: 1-1. Nog geen minuut later wist aan de andere kant Jesper den Heijer ook het doel te vinden en stond Naaldwijk weer op voorsprong: 1-2. Met nog een half uur te spelen ontstonden de kansen over en weer. Naaldwijk moest de voorsprong vasthouden om zo de nacompetitie te ontlopen. In de laatste minuut van de wedstrijd bracht echter Samuel de Haas zijn MVV’27 op gelijke hoogte: 2-2. De scheidsrechter floot niet lang daarna af en Naaldwijk zag de concurrenten winnen en mag zich dus gaan opmaken voor de nacompetitie.

HVC’10 – Rozenburg

HVC’10 was al kampioen en wilde natuurlijk dit seizoen afsluiten met een overwinning. Rozenburg speelde ook nergens meer om en degradeert. In de eerste helft was er toch verassend genoeg niet veel verschil te zien tussen beide teams. Toch kwam Rozenburg verassend op voorsprong vroeg in de wedstrijd. Xander Geveke kon profiteren van een fout van de defensie en tekende zo voor de 0-1. Dit was ook de ruststand en HVC’10 moest in de kleedkamer het nodigde bespreken om toch nog winnend dit seizoen af te kunnen sluiten. Halverwege de tweede helft was daar dan eindelijk de gelijkmaker via Jorno Reurink (foto) en even later maakte hij ook de 2-1. Zo stond HVC’10 weer op voorsprong en ging druk zetten op de defensie van Rozenburg. Mitchell Bouwhuis en Jorn Groothuizen maakte beiden nog een doelpunt voor HVC’10 en zo kon HVC’10 het seizoen afsluiten met een 4-1 winst. Glenn Boon nam in de slotfase nog afscheid en Wim Roozeboom (de scheidsrechter met al 1000 wedstrijden op zijn naam) kreeg een mooi en verdiend afscheid.