3e klasse B:  Degradatie Blauw-Zwart, feest bij DWO na zege op HMSH

Voor DWO eindige het seizoen positief. De Zoetermeerders waren lang in degradatienood, maar handhaafden zich niet alleen door de winst op HMSH, maar pakten ook nog de derde periode. HMSH, Concordia en Laakkwartier moeten zich veilig spelen via de nacompetitie. Blauw-Zwart degradeerde na een nederlaag tegen KMD.

Tekst: Roland van der Linden     |     Foto’s: Frank van der Leer & Franca Dobbe

HMSH – DWO

Al na vier minuten kwam HMSH op een 1-0 voorsprong dankzij Yesin Zazoutti, maar nog voor de rust had DWO de stand al weer gelijk getrokken. Na een overtreding in het strafschopgebied kon Chadion Melfor vanaf elf meter voor de 1-1 zorgen.

Vijf minuten in de tweede helft schoot Pheadrick Baromeo DWO naar een 1-2 stand. Weer vijf minuten later was het opnieuw raak voor de Zoetermeerders. Uit een lange bal van Bas Koolmees kon Melfor zijn twee treffer maken: 1-3.

HMSH kon via Isaha Frederik nog de 2-3 op het bord zetten, maar kon het tij niet meer keren. Door de overwinning pakte DWO de derde periodetitel en mag verrassend genoeg nog hopen op promotie. HMSH zal het vege lijf moeten redden in de degradatienacompetitie.

Full Speed – Ariston’80

Ariston’80 leek lang op een plek in de nacompetitie af te stevenen, maar kon zich diep in blessuretijd toch nog uit de gevarenzone spelen. Na een doelpuntloze eerste helft opende Eric van Dam namens Full Speed de score. De 1-0 leek ook de eindstand te worden, maar in de extra tijd waren Bart van de Krol en Stan van Hooft scherp in de afwerking en grepen de studenten alsnog de winst: 1-2.

Blauw Zwart – KMD

Voor beide teams stond er veel op het spel. De Wassenaarders, die in degradatienood verkeerden, kwamen na zeven minuten op een 1-0 voorsprong door een treffer van Bastiaan Hendriksen.

In de tweede helft grepen de Wateringers de winst. Leandro Havinga zag een strafschop op de lat eindigen, maar even later kopte Jesse de Waard 1-1  binnen. Noah Wiezer en Bradley Meijer schoten vervolgens KMD naar een 1-3 overwinning. De winst betekende voor de KMD handhaving en voor Blauw-Zwart degradatie naar de vierde klasse.

PGS/VOGEL – Concordia

Op Ockenburgh speelde PGS/VOGEL zich op de laatste speeldag in veiligheid dankzij een 2-0 overwinning op Concordia. Mario van Duinen kopte de 1-0 in het Delftse doel. Daarna was in de tweede helft Djamel Boerstra trefzeker en zette de 2-0 eindstand op het scorebord. De Haagse ploeg eindigde de competitie op een keurige zevende plaats. Concordia zal via de nacompetitie moeten proberen om niet voor het tweede jaar op rij te degraderen.

(Klik HIER voor meer foto’s van HMSH-DWO)

(Klik HIER voor meer foto’s van Blauw Zwart-KMD)