3e klasse A/B: Geen titel BSC’68, monsterzege Wilhelmus op Laakkwartier

In 3A miste BSC’68 de titel op doelsaldo en mag nu proberen via de nacompetitie alsnog te promoveren. Laakkwartier werd in 3B veroordeeld tot degradatiewedstrijden na een forse nederlaag in het duel met Wilhelmus. Graaf Willem II VAC en Schipluiden kwamen een gelijkspel overeen en Duindorp sv was veel te sterk voor DSVP.

3e klasse A

Lugdunum – BSC’68

In de achtste minuut opende Lody Dijkhuizen de score door een vrije trap schitterend in de kruising te schieten. Een paar minuten later werd een voorzet van rechts ingekopt door Lijon Korving: 0-2. In het begin van de tweede helft kwam Lugdunum terug tot 1-2, maar kort daarna zorgde  Joep van Straalen voor de 1-3 . Uit een voorzet kopte Falco Henzen de 1-4 binnen en was het duel beslist. In de slotfase had Lugdunum het laatste woord, waardoor de eindstand 2-4 werd. BSC’68 eindigde door de zege in punten gelijk met Koudekerk, maar moest met de tweede plaats genoegen nemen door een slechter doelsaldo.

3e klasse B

Graaf Willem II VAC – Schipluiden

In een sportief duel kregen beide teams grote kansen om te scoren, maar bleven de toeschouwers verstoken van doelpunten. Door het doelpuntloze gelijkspel tegen kampioen Graaf Willem II VAC eindigde Schipluiden op een keurige vierde plaats,

Duindorp sv  – DSVP

Op Houtrust boekte Duindorp sv een ruime zege op DSVP. De ploeg van trainer Martin Abbenhuis (foto) sloot het reguliere seizoen af op een derde plek en mag nu gaan proberen te promoveren via de nacompetitie. Tegen DSVP schoot Clay Hoekstra voor rust de 1-0 binnen. Na de doelwisseling voerden Francesco Fens (2x) en Robbin van Roon de score op naar 4-0.

Laakkwartier – Wilhelmus

Wilhelmus liet Laakkwartier alle hoeken van het veld aan de Jan van Beersstraat zien. Na iets meer dan een kwartier spelen had de ploeg van trainer Piet Gelauf al twee keer gescoord via Noah Saridjojo en Sergio Veugelers. Daarna liepen de Voorburgers weg naar een 0-7 overwinning. Wilhelmus mag nu in de nacompetitie uitkomen om promotie naar de tweede klasse te bereiken. Gelauf gaf aan trots te zijn op zijn groep en op de samenwerking met Steven Verstraten en Sylvio Bauer. Ook Laakkwartier komt uit in het competitietoetje, maar moet vechten tegen degradatie.