2e klasse D: sc Monster eersteklasser na nipte zege op Hillegersberg

Dankzij een 1-0 zege op Hillegersberg en verlies van naaste concurrent CION komt sc Monster komend seizoen uit in de eerste klasse. Oliveo verloor voor de tweede maal dit seizoen van Nieuwerkerk en kan zich nu opmaken voor de nacompetitie van promotie naar de eerste klasse

Tekst: Peter Petit     |     Foto’s: Danny Ploegaert

sc Monster-Hillegersberg

Een gemotiveerd spelend sc Monster is kampioen geworden van de tweede klasse D na een nipte 1-0 overwinning op Hillegersberg. Kansen genoeg voor de thuisploeg, maar deze werden nog niet benut. Dat gebeurde pas vlak voor rust toen Jurgen Warbout de verlossende 1-0 scoorde, met grote feestvreugde van de talrijke supporters tijdens de interval.

Ook in het tweede bedrijf weer voldoende kansen voor de thuisploeg, maar geen treffers. Omdat tijdens de wedstrijd al bekend werd gemaakt dat grote concurrent CION achter stond bij DHC, hoefden de spelers van sc Monster zich niet al te druk te maken. Dankzij de 1-0 overwinning promoveert sc Monster als kampioen naar de eerste klasse.

Oliveo – Nieuwerkerk

Oliveo is er niet in geslaagd revanche te nemen op de ruime 5-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Nieuwerkerk. Op eigen terrein verloor Oliveo wederom van de Nieuwerkerkers, ditmaal met 2-3.

Na twaalf minuten scoorden de gasten uit een mooie goal. De snelle gelijkmaker van Oliveo kwam al vrij spoedig met Nick Toussaint als de gevierde man: 1-1. Toch waren het de gasten die met een voorsprong aan de thee gingen: 1-2. In de tweede helft scoorde Niels van Heeswijk de gelijkmaker uit de kluts (2-2), maar uiteindelijk werd na negentig minuten het feestje bij Nieuwerkerk gevierd, na wederom een fraaie treffer. Eindstand 2-3 en Oliveo kan zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

Berkel-Verburch

Verburch speelde een goede eerste helft, waarin het zelfs brutaal de voorsprong nam via Vince van der Knaap:0-1. Toen was het echter Berkel dat de klok sloeg, alles of niets speelde, en uitliep naar 5-1. Wederom was het linksbuiten Vince van der Knaap die raak trof en de eindstand op 5-2 bepaalde. Berkel moet nacompetitie spelen om degradatie te voorkomen.