2e klasse C: Eerste uitoverwinning brengt SVC’08 in veilige haven

Het was de dag van de beslissingen in de 2e klasse C. Alphia en DONK streden om de laatste vervangende periode. En onderin moesten Emm’21, CSW en SVC’08 uitmaken wie de nacompetitie voor degradatie zou ontlopen. Alle wedstrijden zouden op hetzelfde tijdstip beginnen, maar al snel werd bekend dat het kunstgrasveld bij CSW was afgekeurd.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

SVC’08 had deze middag maar één missie en dat was winnen, iedere andere uitslag betekende sowieso nacompetitie ongeacht wat er op de andere velden zou gebeuren.

Zonder de geschorste aanvoerder Jordy de Bruin, wat een flinke aderlating was voor SVC’08, moest de klus worden geklaard.

Dat de spelers hiervan doordrongen waren bleek duidelijk uit de inzet die vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Moussaoui aan de dag werd gelegd. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van de vertrekkende Kagia-keeper Aron Wijsman. In de vierde minuut redde hij nog knap op een inzet van Jermey Keus, die van dichtbij inschoot, maar in de negentiende minuut moest hij capituleren. Thomas Hughes bracht van links de bal voor het doel. De door Jermey Keus ingeschoten bal werd weggekopt, maar Luca Duffy was ter plaatse om de bal alsnog in het doel te werken: 0-1.

SVC’08 maakte niet de fout om na deze voorsprong achteruit te gaan lopen. Het bleef druk naar voren zetten en gaf Kagia niet de tijd om Rens Lamboo of Thijs van der Schinkel in stelling te brengen. Na een half uurtje spelen verhinderde doelman Aron Wijsman een tweede doelpunt van SVC’08 door de bal uit de kruising te tikken. Maar in het laatste kwartier kroop Kagia een beetje uit haar schulp en kreeg het twee kansen. Eenmaal stokte de bal in een mêlee van spelers en kon keeper Wesley van der Wel, die de geblesseerde Joshua Roos kundig verving, de bal oppakken en de tweede keer moest hij gestrekt naar de hoek om een hard ingeschoten bal te keren. De rust brak aan met een te krappe voorsprong voor SVC’08 op basis van het spelbeeld, waardoor er toch nog veel spanning was voor de tweede helft.

Tijdens de thee bleek Thomas Hughes te zijn vervangen door Tristan Dufour. Voordat rechtsback Nick Diels besefte dat hij een heel ander soort tegenstander tegenover zich had gekregen was het noodlot voor Kagia al geschied. Na vijf minuten ging Dufour op volle snelheid buitenom en schuin op het doel af. Met een harde schuiver in de verre hoek liet hij Aron Wijsman kansloos: 0-2. SVC’08 controleerde de wedstrijd en Kagia kon geen moment echt gevaarlijk worden. In de achtenvijftigste minuut werd een harde voorzet van Youssef Massaoudi door een eigen speler van Kagia in het doel gewerkt: 0-3.  Hiermee was de koek nog niet op voor SVC’08.

Tristan Dufour zette in de zesenzestigste minuut aan voor een solo die hij afrondde met een harde schuiver waarmee hij de 0-4 aantekende. Hiermee was het wel gebeurd. Beide ploegen gingen wisselen, waarbij Kagia afscheid nam van clubicoon Rens Lamboom en doelman Aron Wijsman.

In de slotfase was SVC’08 meer bezig met de stand bij EMM’21- DONK, waar het 0-1 was en waarmee SVC’08 in veilige haven zou zijn. Na afloop was het nog bijna tien minuten bibberen totdat bekend werd dat het uiteindelijk 0-2 was geworden en konden spelers, begeleiding en de vele aanwezige SVC’08-supporters hun emoties de vrije loop laten.

SVC’08 blijft behouden voor de tweede klasse en zal dit resultaat moeten koesteren, meer zat er dit seizoen gewoon niet in.