2e klasse C: HVV na late goal tegen VUC op belangrijke tweede plaats

Door een doelpunt vlak voor het einde van de derby tegen VUC verzekerde HVV zich van de tweede plaats in de tweede klasse C en daarmee van een gunstiger programma in de nacompetitie. De zege op de kampioen aan het Kleine Loo werd dan ook uitbundig gevierd.

Foto’s: Hasper Media

VUC-HVV was een aantrekkelijk duel voor het publiek. Beide ploegen spelen technisch goed voetbal en grijpen zelden naar de botte bijl. De derby leek doelpuntloos te eindigen, maar een vrije trap van heel ver van Joppe Dekker in de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd door niemand aangeraakt en stuiterde in de bovenhoek achter de jarige VUC-keeper Nick Hasper.

Veldoverwicht

Deze late goal betekende een fortuinlijke zege voor HVV. De ploeg van trainer Mike de Geer had over de hele wedstrijd bekeken een veldoverwicht, maar de betere kansen waren voor VUC. De thuisploeg miste drie basiskrachten en had slechts twee reserves op de bank zitten, een keeper en een veldspeler. Toch liet VUC, dat voor de aftrap door een erehaag van HVV-spelers het veld opkwam, bij vlagen zien waarom het in deze competitie bovenaan eindigde.

 

De snelle buitenspelers Roderick Meinema en Adani Ollie, de met dieptepasses strooiende Melvin Vissers en de onvermoeibare en in de korte ruimte zeer behendige Quinten van der Kraaij bezorgden HVV de nodige problemen. De bezoekers verdedigden goed, zaten er soms net nog met een voetje tussen, maar VUC sprong ook te makkelijk met de kansen om. Het kampioensteam had in de 39e minuten pech, toen Van der Kraaij met een vlammend schot de onderkant van de lat raakte. Invaller Max Hagemann schoot in de fase dat zijn HVV op jacht naar het bevrijdende doelpunt diep in de tweede helft meer risico nam, op de paal. Vier minuten later was het via Dekker wel raak.

Spits

HVV, dat nog altijd spits en aanvoerder Connor Coward miste, streed met RCL om de belangrijke tweede plaats in de eindstand. De Haagse ploeg had één punt meer. RCL moest op de laatste speeldag naar het nog niet veilige CSW in Wilnis, maar die wedstrijd werd afgekeurd omdat het veld onder water stond. Indien HVV niet van VUC had gewonnen, zou dat een rare situatie hebben opgeleverd, omdat CSW-RCL komende week moet worden ingehaald. Maar voor de tweede plaats maakt het nu niet meer uit, want daar is HVV dus al zeker van.

Overigens dreigde ook VUC-HVV niet uitgespeeld te kunnen worden, omdat arbiter Bas Persoon geblesseerd was. Gelukkig zat er een scheidsrechter, Remy Voois, op de tribune die hem in de tweede helft kon vervangen. Net als Persoon floot hij goed en resoluut.

De kans dat de altijd interessante en beladen derby tussen VUC en HVV ook volgend seizoen wordt gespeeld, is nog aanwezig. HVV is in de nacompetitie eerst een ronde vrij en moet afwachten wie het in de tweede ronde op 8 juni op bezoek krijgt: TAC’90 of DONK

 

Lees verder