1e Klasse C: Nacompetitie voor sv Den Hoorn na kansloze nederlaag

Na drie zeges op rij verloor sv Den Hoorn nu kansloos van Valken’68. Bij een overwinning zou sv Den Hoorn definitief veilig zijn geweest, maar zover lieten de Valkenburgers het niet komen. Het hielp ook niet dat de thuisploeg al direct na de rust met tien man verder moest na ‘rood’ voor Nuno Laguna Burgos (foto).

Tekst: Peter Petit

Na de kansloze 0-4 nederlaag tegen Valken’68 is sv Den Hoorn veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Bij de rust was de stand al 0-2 voor de bezoekers. Lars Wietsma opende binnen zestien minuten voor Valken’68 het bal, na goed voorbereidend werk van Pepijn van Duijvenvoorde en Jelle van den Oever. Samet Arikan was verantwoordelijk voor de 0-2 ruststand.

Tweemaal geel

De tweede helft was nog geen minuut aan de gang toen Nuno Laguna Burgos, ooit afkomstig van de jeugdopleiding van ADO Den Haag, na tweemaal geel met rood vroegtijdig de kleedkamer op kon zoeken. Ondanks aandringen van de thuisclub was het toch invaller Niels Varkevisser die met zijn 0-3 Valken’68 op weg schoot naar de nacompetitie voor de strijd om promotie. Jelle van den Oever bepaalde de eindstand met een heerlijke stift op 0-4, na een magnifieke assist van Huig van Duijn.

Als hoogst geëindigde vervangende periodekampioen slaat Valken’68 volgende week de eerste ronde over en is het een halve en eventueel hele finale verwijderd van de Vierde Divisie.