1e klasse C: Forum Sport sluit kampioensjaar met overwinning af

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen was voor Forum Sport op eigen terrein tegen RKDEO. De heenwedstrijd werd direct na de winterstop met maar liefst 4-0 van de Nootdorpers verloren. Voor Forum Sport gold dus een soort eerherstelrevanche, terwijl RKDEO nog een kans had (bij gunstige uitslagen van de concurrentie) voor de nacompetitie om promotie.

Tekst: Jean Nederlof       |      Foto’s: Sander de Hollander

De weersomstandigheden waren gelukkig goed al moest er in de ochtend nog hard gewerkt worden om het kunstgrasveld (met kurk) speelklaar te krijgen. Met hulp van de gemeente Leidschendam-Voorburg is dat gelukt.

Het was duidelijk, dat er voor RKDEO wat op het spel stond. Het elftal onder aanvoering van Tommy Simonis, gaf Forum Sport goed partij en kreeg een aantal kansen. De afwerking was minder. Aan de andere kant was het Pjer Bom die attent was bij een scrimmage voor het doel. Hij werkte de bal achter RKDEO-doelman Huub Koning: 1-0.

Twee minuten later al viel de 1-1. Een hard schot van Robin Schaareman van rechts probeerde Gijs Hebing te blokken vlak bij de tweede paal. De bal ging via zijn voet in het doel achter Forum Sport-doelman Petter van Pruijssen: 1-1. Een terechte ruststand beoordeeld op het aantal kansen aan beide kanten.

Na de rust werd Forum Sport wat sterker, al bleef ook RKDEO kansen creëren. Het was aan doelman Bas Tanis (ingevallen voor Petter van Pruijssen) te danken dat er door RKDEO niet gescoord werd. Na een uur werd het 2-1 voor Forum Sport door een mooi doelpunt van Younes Boutkabout. Op aangeven van Pjer Bom schoot hij de bal met een strak schot binnen.

In de 76e minuut werd het ook 3-1 toen een voorzet van Haitam el Marid door Hayden Bergen keurig werd binnengewerkt. En bij deze stand kwam ook het eindsignaal. Een compliment aan het arbitraal trio. Scheidsrechter Frank Meeuwenoord floot onopvallend en dat is bijna altijd een goed teken. Forum Sport eindigde dus het seizoen met de veertiende overwinning. Met de zes gelijke spelen erbij werden in totaal 48 punten behaald. Acht punten meer dan Valken’68. Volgend seizoen mag de ploeg van trainer Bas Steffens aantreden in de Vierde Divisie.

Maar de ploeg is nog niet klaar, er is nog een interessant slot van het seizoen. Op 15 juni speelt Forum Sport tegen Westlandia (za) in de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup, op het terrein van FC ‘s-Gravenzande. Dat zijn altijd bijzondere wedstrijden met een mooie ambiance.