1e klasse C: VELO pakt drie punten en periodetitel

VELO en sv Honselersdijk zijn al jaren aan elkaar gewaagd met overwinningen aan beide kanten en vaak ook remises. In deze derby waren de belangen met promotie of degradatie groot. VELO was deze wedstrijd de betere ploeg en pakte na een 0-0 ruststand met 0-2 niet alleen de drie punten maar ook een periodetitel.

Tekst: Louis de Letter      |       Foto’s: Koos Ophorst

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Groenendijk was het aftasten en gebeurde er in het eerste kwartier niet echt veel. Na een kleine twintig minuten een lelijke overtreding op Abel Dries, die dan ook geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door Bram Zwinkels. Aan beide kanten enkele doelpogingen van Lars de Jong, Irshan Jagbandhan en Bram Zwinkels namens VELO en vooral Steyn de Bruijn namens de Dijkenaren. Met veel passie en strijd probeerden beide teams voor het rustsignaal nog de score te openen, maar succes bleef uit dus gewoon 0-0 bij rust.

In de tweede helft probeerde VELO steeds meer het spel te bepalen, maar bij Lars de Jong en Irshan Jagbandhan stond het vizier niet op scherp. Bij de bewoners van de Strijphorst kwam het gevaar vooral van Steyn de Bruijn en bij Tom van Veen, vaak de grote gangmaker, ontbrak de goede vorm om beslissend te kunnen zijn. Bij enkele corners werd door de VELO-defensie (Rick Das, Mart Dubbeld, Ryan Korsuize en captain Benjamin el Amrani) goed ingegrepen en was Deniz Pamuk ook weer de betrouwbare sluitpost. Na een doelpoging van Bram Zwinkels kon VELO rond de 55e minuut de score wel te openen. Diep gestuurd door Erik Letsch verscheen Rens de Vries alleen voor doelman Quinten van der Helm en met een bekeken schuiver in de verre hoek bracht hij de 0-1 op het scorebord.

Rond de 68e minuut een gevaarlijke actie van Steyn de Bruijn, maar goed ingrijpen van VELO-doelman Deniz Pamuk voorkwam erger leed. In de laatste twintig minuten bracht scheidend coach Kevin van de Geest, volgend seizoen actief bij RKAVV, met Emiel Rours,  Bas van Dommelen, Tim Bos en Tezrick Pereira de nodige wissels in het veld voor Bram Zwinkels, Erik Letsch, Mike Das en Ryan Korsuize. VELO bleef loeren op de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Doelpogingen van Irshan Jagbandhan, Mart Dubbeld en Emiel Rours van VELO hadden nog geen succes en bij  een schot van afstand van Rik van Schie namens sv Honselersdijk moest doelman Deniz Pamuk zijn klasse tonen om de bal tot corner te verwerken. De wedstrijd leek met deze stand te eindigen, maar zoals bij eerdere wedstrijden zat het venijn weer in de staart. Uit een corner van Emiel Rours was het sterkhouder Mart Dubbeld, die met een strakke kopbal de bal hoog in hoek zag verdwijnen: 0-2.

Het verzet van de gastheren was hiermee definitief gebroken en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Groenendijk terechte blijdschap bij het VELO-team, dat de vele supporters bedankte voor hun steun in deze wedstrijd.

Met deze verdiende overwinning heeft VELO zich voor het tweede jaar in successie geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de Vierde Divisie. sv Honselersdijk speelt ook nacompetitie, maar dan voor handhaving in de eerste klasse of degradatie naar de tweede klasse.