4e Divisie: Westlandia gaat ondanks nederlaag nacompetitie in

Westlandia kon zich bij winst tegen Smitshoek plaatsen voor het toetje dat nacometitie heet voor een plek in de Derde Divisie. De equipe van trainer Maurizio Ceccucci verloor dik (6-3), maar mag toch meedoen aan de verlenging van de competitie.

Tekst: Ton Beije

Westlandia kwam al na vijf minuten spelen goed weg, toen een bal van Ilano Silva van gastheer Smitshoek op de lat belandde. Drie minuten later moest doelman Jordie van Leeuwen in actie komen om de bal uit een inzet van Luigi Bruins over te tikken. Halverwege de eerste helft was het toch prijs. Smitshoek sneed simpel door de Naaldwijkse defensie en Luigi Bruins liet de 1-0 aantekenen.

Redding

Na een half uur was het Smitshoek dat nog steeds de wedstrijd dicteerde. Een schot van verdediger Jochem van den Biggelaar smoorde. Eindelijk na dik een half uur op de klok een mogelijkheid voor Westlandia. Op aangeven van Zion Valies kopte Sergi Roeleveld over. Niet lang daarna weer een prima kans voor de bezoekers. Uit een voorzet van Sergi Roeleveld werd de bal door Tristan Croes ingekopt, maar Smitshoek-keeper Termijn redde met een uiterste inspanning.

Kluts

Nog voor de pauze was de gelijkmaker toch een feit. Drie minuten voor de pauze kreeg Sergi Roeleveld (foto) de bal uit de kluts voor de voeten en twijfelde niet: 1-1. Bijna had Westlandia op slag van rust nog de leiding genomen, maar een inzet van Zion Valies werd gekeerd door doelman Termijn.

Bij Westlandia hield trainer Ceccucci in de rust Milo Wagner in de kleedkamer achter en verving hem door Baris Ko. Na acht minuten weer een wissel aan Naaldwijkse kant. Tristan Croes werd vervangen door Carel Makobo. Een minuut later nam Smitshoek weer de leiding. Nino Urban scoorde de 2-1.

Aansluitingstreffer

Na een uur spelen voerde trainer Ceccucci een dubbele wissel door. Tim van Marrewijk en Desley Bransen werden vervangen door Stijn van Os en Ismael Afallah. Ook nu was het vlak na de wissels weer prijs voor Smitshoek. Een kopbal van Jochem van den Biggelaar viel via de binnenkant van de paal binnen: 3-1. Het leek er voor Westlandia niet gemakkelijker op te worden, maar in de 66e minuut viel de aansluitingstreffer. Uit een voorzet van Hidde van der Arend tikte Sergi Roeleveld de 3-2 binnen.

Teleurstelling

Kort na die 3-2 weer een teleurstelling voor de bezoekers. Nino Urban bracht namens Smitshoek de stand op 4-2. Pal daarop werd het ook 5-2 door opnieuw Nino Urban en de wedstrijd zat op slot. Zeker toen Smitshoek met nog ruim een kwartier te gaan er zelfs 6-2 van maakte via Damian van den Oever. Aan Westlandia-kant werd de moegestreden Sergi Roeleveld gewisseld voor Dinand Kuhn die drie minuten na zijn entree de eindstand bepaalde op 6-3. Bij deze stand was Westlandia afhankelijk van de wedstrijd LRC – Capelle. Dat duel was dertig minuten later begonnen en de stand was nog 0-0. Met deze stand zou Westlandia alsnog op doelsaldo de derde periode pakken. Spanning ten top en was het wachten op de uitslag in Leerdam. LRC won tenslotte met 2-0 van Capelle en dat betekent dat Westlandia via de nacompetitie mag proberen een ticket voor de Derde Divisie te behalen.