4e Divisie: HBS wint bij kampioen en speelt zich veilig

Trainer Ekrem Kahya van HBS moest het met zijn ploeg bij kampioen ASWH doen zonder drie vaste krachten. Manuel Franciso was geschorst en Jim Roberti en Jedsel Markes ontbraken vanwege een blessure. Dat weerhield de Kraaien er niet van om de volle buit te pakken in Hendrik-Ido-Ambacht: 0-1.

Tekst: Ton Beije       |      Foto’s: Orange Pictures

HBS probeerde vanaf het begin van de wedstrijd het spel te maken, maar ASWH had de zaak onder controle. De thuisploeg kreeg de kans op 1-0, maar de bal werd na een vrije trap in de korte hoek prima gekeerd door HBS-doelman Bram Nieuwenhuizen.

Aan de andere kant kreeg Ebi Broug een dot van een kans op zo’n acht meter voor het doel – op aangeven van Sieb Verheul – maar de ASWH-doelman redde uitstekend. Een volgende mogelijkheid voor de bezoekers kwam via een vrije trap, maar Niels van Pelt dirigeerde de bal over het doel. De derde kans was voor Luca van Leeuwen, die in het strafschopgebied een actie wilde maken in plaats van op doel te schieten. Met de 0-0 stand gingen beide teams aan de thee.

Strafschop

Na de pauze kwam HBS op een 0-1 voorsprong. Die treffer kwam voort uit een strafschop. Mathijs Harthoorn werd neergelegd binnen de beruchte lijnen en captain Niels van Pelt (foto) bleef ijzig kalm en koos voor de andere hoek dan de uitstekende doelman van ASWH: 0-1. Bij een overtreding liep Ebi Broug tegen een gele kaart aan. Een moment waarop alles en iedereen opvloog van de ASWH-bank.

Het was duidelijk dat HBS nog een hectische periode tegemoet ging, want ASWH wilde het seizoen voor eigen aanhang niet afsluiten met een nederlaag. De spelers van de gastheren hadden vervolgens veelvuldig commentaar op beslissingen van het arbitrale trio. ASWH voerde de druk op de HBS-defensie op en dat zou de bezoekers wel eens mogelijkheden kunnen geven in de counter. De kans op 0-2 kwam. Mink Hueting legde de bal panklaar voor Fabian Hilpert, maar weer was de ASWH-doelman paraat.

Drie punten

Trainer Kahya bracht vervolgens twee wissels in het veld. Kihami da Costa en Brayen Bröcker kwam binnen de lijnen. Bij zijn eerste actie liep Bröcker gelijk tegen een gele kaart aan. HBS hield ook in de slotfase de tent dicht en stapte niet alleen met drie punten van het veld, maar ook in de zekerheid dat de ploeg volgend seizoen weer mag aantreden in de Vierde Divisie.

 

 

Lees verder