4e Divisie: RKAVV handhaaft zich na een gelijkspel tegen VOC

Op de Kastelenring speelde RKAVV met 3-3  gelijk tegen VOC, waardoor handhaving een feit is voor de formatie van vertrekkend trainer Peter Klomp.

Tekst: Do Horta      |      Foto’s: Aad van der Knaap

De laatste competitieronde stond vol spanning: RKAVV wilde het spelen van nacompetitie voorkomen en VOC wilde niet direct degraderen. RKAVV begon zoals altijd met aanvallende intenties en kreeg meteen een kans op een treffer door toedoen van Remco Overdevest. Meteen hierna had VOC een grote kans, alleen Timothy Zeller had zijn vizier niet op scherp staan.

Hierna controleerde RKAVV de wedstrijd en was het wachten op de openingstreffer, maar de kansen van Remco Overdevest, Nick Gardenier en Khashayar Saeb leidden niet tot de bevrijdende openingstreffer voor de Leidschendammers. Net voor rust werd Xavier Akinrinbola onrechtmatig tegengehouden in het strafschopgebied, waardoor RKAVV een penalty kreeg. Xavier Akinrinbola nam de penalty zelf en scoorde beheerst waardoor RKAVV ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust leek VOC op gelijke hoogte te komen, maar doelman Mike ten Kroode reageerde attent op een schot van Quispel. Hierna herpakte RKAVV zich en dit leidde tot de 2-0: Edwin Agyare gaf vanaf rechts een voorzet, die binnengeschoten werd door alweer Xavier Akinrinbola. Lang kon RKAVV niet genieten, want binnen vier minuten zorgde Straetemans voor de aansluitingstreffer: 2-1. RKAVV rechtte hierna haar rug en een kwartier voor tijd beloonde de goed spelende Nick Gardenier zichzelf met een prachtig doelpunt: 3-1.

Hierna was RKAVV niet bij de les, want in de laatste tien minuten was het Wouter van de Loo die VOC bij de hand nam en met twee doelpunten zorgde voor de gelijkmaker: 3-3. Deze stand was op dat moment voldoende voor beide teams, waardoor er weinig meer gebeurde in de resterende minuten. Door dit resultaat speelt RKAVV ook volgend seizoen in de Vierde Divisie.