3e Divisie: Quick eindigt competitie met domper

Op de laatste speelronde van het seizoen stond er voor Quick niets buiten de eer op het spel, terwijl Sportlust’46 nog een theoretische kans had op nacompetitie voor promotie. Heel druk was het niet langs de lijn, maar de aanwezigen zagen wel een terechte winnaar, die op het einde van de wedstrijd toch geen prijs won.

Tekst: Marcel de Kler

Al snel werd duidelijk dat de gastheren de overhand namen en Quick niet volledig thuis gaf. Het leverde de Woerdense formatie een snelle treffer op, want na acht minuten spelen viel de 1-0 al binnen. Hierna probeerde de Haagse ploeg wel tot aanvallen te komen, maar het was aan de bal niet scherp en goed genoeg om de gastheren aan het wankelen te krijgen. Sterker nog, Sportlust’46 bleef de betere ploeg.

‘Net niet’

In dit duel lukte er te weinig bij de Haantjes en was het vooral “net niet”. De duels en tweede ballen werden niet gewonnen en de gastheren lieten wel zien over een prima voetballende ploeg te beschikken. Die combinatie was dus niet in het voordeel van Quick, al bleef de jonge ploeg wel goed overeind in de eerste 45 minuten. Totdat Sportlust’46 in de blessuretijd voor de rust keihard toesloeg en de 2-0 aantekende.

Domper

Met deze domper kon Quick aan de thee en daar bleek echter geen wondermiddel in gegooid te zijn. Hierdoor veranderde het spelbeeld niet en was het binnen vijf klokrondjes alweer 3-0 en dreigde een hoge score. Vijf minuten hierop kwamen de Haantjes toch opeens op het scorebord. Na een aardige aanval werd Abdul Sango binnen de beruchte lijnen omvergeduwd en schoot Enzo Huntink (foto) de toegekende strafschop binnen voor de 3-1.

Balverlies

Lang kon Quick niet dromen van een wederopstanding, want twee minuten later lag de 4-1 al achter de kansloze doelman Patrick Zunderdorp, nadat onhandig balverlies in de opbouw genadeloos afgestraft was. Quick kon geen vuist maken en uiteindelijk viel halverwege het tweede bedrijf ook de 5-1 nog. Sportlust’46 was in alles de betere ploeg, maar zou het net niet meer vinden. Als extra zout in de wonden kreeg Ruhairon Sambo nog een rode kaart op vijf minuten voor het laatste fluitsignaal.

Mineur

Zo eindigde het seizoen toch wel een beetje in mineur, want het is jammer dat Quick de competitie zo slecht af moest sluiten. Het was echter wel tekenend voor de jonge ploeg, die toch te wisselvallig is gebleken. Een mindere dag kan dan ook hard afgestraft worden, terwijl er ook enkele zeer goede overwinningen geboekt zijn met prachtig voetbal. Uiteindelijk vinden de Haantjes zichzelf op plek elf terug op de eindranglijst, met zeventien punten voorsprong op de nacompetitieplek. Dat is een prachtig resultaat en volgend seizoen kan getracht worden dit te verbeteren. Nu kunnen de spelers eerst twee maanden op adem komen, na een druk seizoen.