Nacompetitie Vrouwen (zat) 2e/3e klasse: Winst voor sc Monster en sv Den Hoorn

In de tweede ronde van de nacompetitie stroomden Sportclub Monster en sv Den Hoorn succesvol in. De Westlandse vrouwen wonnen het uitduel bij NOC Kralingen met klein verschil. Sv Den Hoorn troefde in eigen huis Nieuwerkerk af.

NOC Kralingen VR1 – Sportclub Monster VR1

Op een regenachtig complex begonnen de Westlandse vrouwen scherp aan de wedstrijd. Na dertien minuten kon Sportclub Monster Sylvana den Boer vrij spelen op het middenveld. Haar verwoestende schot van twintig meter was onhoudbaar: 0-1. NOC Kralingen was het daarna even helemaal kwijt. Jade van Ruijven zag een bal rakelings naast de paal gaan en even later werd haar doelpoging gestopt door de Rotterdamse doelvrouw. Het was eenrichtingsverkeer en in de 25e minuut kon Sportclub Monster de 0-2 aantekenen. Julia Kagie (foto) stuurde met een individuele actie drie speelsters  van NOC Kralingen het bos in schoot met links binnen. Acht minuten voor de rust kwam de thuisploeg er gevaarlijk uit en kon de spits gemakkelijk binnenkoppen: 1-2.

Na de doelwisseling kreeg de ploeg van trainer Hasan Amhayi wel kansen, maar kwam niet meer helemaal in haar spel. Er werd niet meer gescoord, waardoor de Westlandse vrouwen met een 1-2 zege de volgende ronde binnenstapten.

sv Den Hoorn VR1 – Nieuwerkerk VR1

De bezoeksters konden als eerste het net vinden, maar sv Den Hoorn herpakte zich goed en kwam in de achttiende minuut op gelijke hoogte: 1-1. Op aangeven van Ashley Sintniklaas kon Jasmina Hadzimusic de gelijkmaker op het bord brengen. Halverwege de tweede helft kreeg sv Den Hoorn een hoekschop. Ashely Sintniklaas bediende Izara Dijkxhoorn, die de 2-1 binnenkopte. Nieuwerkerk kwam nog wel op 2-2, maar moest toch het hoofd buigen. Dankzij een doelpunt van Nina van der Velden boekte sv Den Hoorn een 3-2 overwinning en mag nog hopen op promotie.