3e Divisie: Puntenrecord voor TOGB na gelijkspel tegen Blauw Geel’38

TOGB heeft het seizoen 2023-2024 afgesloten met een gelijkspel: 0-0. Voor eigen publiek trof TOGB in Blauw Geel’38 één van de ploegen die op de laatste speeldag nog kampioen konden worden in de derde divisie B. De gasten hadden het kampioenschap niet in eigen hand, want Barendrecht en SteDoCo moesten verliezen en zelf moest de ploeg van trainer Verbunt winnen van TOGB.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

De wedstrijd startte een half uur later dan het tijdstip in het wedstrijdschema. De bus van Blauw Geel’38 stond in de file, waardoor er later gestart moest worden. Toen de wedstrijd eenmaal kon beginnen nadat beide teams de warming-up hadden gedaan, werd snel duidelijk dat de bezoekers geen kampioen gingen worden. Barendrecht, de uiteindelijke kampioen, had op bezoek in Zeeland, Kloetinge vroeg in de wedstrijd op achterstand gezet. Zelf kon Blauw Geel op het kunstgras in Berkel TOGB niet op de knieën krijgen.

De beste kansen in de eerste helft waren voor de thuisploeg. TOGB zag de door de Veghelse verdediging over het hoofd geziene Merick Heintjes echter niet binnenschieten. Heintjes werd door de naar Rijnsburg vertrekkende Anthony Slierendrecht ter hoogte van de strafschopstip, aangespeeld. De afronding van Heintjes, die de bal niet vol raakte, verdween naast. Slierendrecht stond ook bij de tweede TOGB-mogelijkheid aan de basis. Nadat de centrale aanvaller zich knap ontdaan had van twee tegenstanders, legde hij de bal klaar voor de inkomende Sitor Sla. Sla, die stopt, had zijn afscheidswedstrijd kunnen opluisteren met een treffer, maar zag dat de bal bij de eerste paal door Michiel Zeller werd naast getikt.

De ploeg van Maurice Verbunt kreeg in de tweede helft een strafschop. De beste mogelijkheid om te scoren, maar geen garantie op succes. Dave de Meij ging achter de bal staan, maar het was TOGB-doelman Moreno Zwarteveld die als winnaar uit dit duel kwam. De Meij stuurde de bal naar de linkerhoek, waar Zwarteveld een hand tegen en achter de bal kon krijgen. De inspanning van de TOGB-goalie die ook in de strafschoppenserie van de finale van de Voetbal Rijnmond Cup een strafschop keerde eerde deze week, betekende dat de 0-0 op het score bord bleef staan.

Alle vertrekkende spelers die tot de wedstrijdselectie van het duel met Blauw Geel’38 behoorden, mochten van de technische staf minuten maken. Zo konden zij afscheid nemen van het TOGB-publiek. Na afloop van het duel tussen TOGB en Blauw Geel, dat in 0-0 eindigde, werden alle spelers en leden van de technische staf toegesproken door het bestuur en kreeg iedereen een warm applaus van het TOGB-publiek. Assistent-trainer Glenn den Uijl, bedankte alle bij TOGB betrokken mensen voor de veertien jaar die hij als speler en trainer heeft beleefd.

Voor beide teams betekende de 0-0 een puntenrecord in de derde divisie. Blauw Geel’38 eindigde als derde met zevenenzestigpunten en mag bovendien als winnaar van de derde periode de nacompetitie spelen voor promotie naar de tweede divisie. TOGB werd voor het tweede jaar dat het inmiddels actief was in de derde divisie, achtste. Uit vierendertig wedstrijden behaalde het team van trainer Jonathan Jonk vijftig punten.

Lees verder