O23 3C/3D: DSO degradeert na nederlaag bij BVCB

In Bergschenhoek viel het doek voor DSO. De Zoetermeerders hadden met een overwinning zich kunnen handhaven, maar konden niet voor een verrassing zorgen. HVV won de derby tegen Graaf Willem II VAC. FC Zoetermeer greep net naast promotie.

O23 3e divisie C

Graaf Willem II VAC O23 – HVV O23

Op de Roggewoning sloot HVV het seizoen af met een overwinning op Graaf Willem II VAC. Bij rust hadden de bezoekers een 0-1 voorsprong genomen dankzij een treffer van Abe Jongebreur. In de tweede helft voerden Jeroen Sandell en Thijn Vlakkenburg de score op naar 0-3.

Scheveningen O23 – Rijnsburgse Boys O23

Tegen het sterke Rijnsburgse Boys kon Scheveningen geen potten breken. Bij een 0-2 achterstand kon Scheveningen vlak voor rust via Gandy Fuzni nog terugkomen in het duel. RIjnsburgse Boys kon na de thee nog twee keer scoren, waardoor het duel in 1-4 eindigde.

O23 3e divisie D

Sparta R. (av) O23 – FC Zoetermeer O23

In Rotterdam kwamen Sparta en FC Zoetermeer een gelijkspel overeen. Na een 1-1 stand bij rust eindigde het duel in 2-2. FC Zoetermeer nam in de eerste helft de leiding uit een benutte strafschop van  Ted Lieffering. Nog voor de rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte en na de thee nam Sparta een 2-1 voorsprong. Het laatste woord was aan Ivo de Niet, die voor een 2-2 eindstand zorgde. Voor FC Zoetermeer had niet voldoende aan het gelijke spel om te kunnen promoveren.

Nieuwerkerk O23-2 – FC ‘s Gravenzande O23

Met een fraaie 0-5 overwinning op het tweede team van Nieuwerkerk handhaafde de formatie van trainer Davy van Vliet (foto) zich in de derde divisie. Vlak voor het rustsignaal schoot Dano van Leeuwen de 0-1 binnen. In de tweede helft was Van Leeuwen nog twee keer trefzeker, waardoor de stand 0-3 werd. Figo de Voogd en  Tom van der Hout brachten de eindstand op 0-5.

BVCB O23 – DSO O23

DSO degradeerde naar de vierde divisie na een 3-1 nederlaag bij BVCB. Bij rust stond de thuisclub met 1-0 voor en kwam na de hervatting op 2-0. Daniël Omosebi bracht de spanning terug in het duel, maar na een rode kaart voor Martin Kabuta moest DSO het hoofd buigen. BVCB vond nog één keer het doel en sloot de competitie af met een 3-1 zege.