1e klasse C: Wippolder trekt bij TAC’90 aan kortste eind

De laatste ronde moest het Delftse Wippolder op bezoek bij TAC’90. Wippolder is al in het bezit van de eerste periode titel en doordat Forum Sport twee weken terug kampioen werd rest de ploeg van trainer Mark Moen een goede voorbereiding op de aanstaande play-offs voor een plek in de Vierde Divisie.

Foto’s: Wouter Dill

TAC’90 wist vooraf al dat het op een p/d-plek stond en kon alleen nog strijden voor de beste uitgangspositie voor die nacompetitie.

Al vroeg in de wedstrijd deed Wippolder goede zaken. Biemans zette goed druk en legde de bal op Daley Uythof. De behendige aanval draaide goed weg, maar werd geveegd in het strafschopgebied, waardoor scheidsrechter Kooy de bal al in de zevende minuut op de stip legde. Uythof legde zelf aan en was trefzeker: 0-1.

Na een kwartier spelen aan de andere kant reden tot juichen. Over links werd goed doorgegaan en voor het doel kon worden ingetikt: 1-1. Wippolder begon opnieuw te bouwen, maar moest uitkijken voor de behendige Labordus. Diezelfde aanvaller wist vlak voor rust wel raad met een buitenkansje. In het strafschopgebied viel een bal plots licht tegen de arm van de goed spelende Guy Müller en werd de bal opnieuw op de stip gelegd: 2-1. Wippolder speelde een goede eerste helft en had een veldoverwicht, maar het waren de gastheren die twee keer effectief waren in de omschakeling.

Na rust trok Wippolder vooruit op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel na twintig minuten. De makkelijk scorende Rob Overvliet kwam door bij de tweede paal, maar de lustig vlaggende grensrechter van TAC’90 hield ‘zijn’ ploeg op voorsprong en de 2-2 kon weer van het scorebord.

Met de zoektocht naar de gelijkmaker ontstond er op het veld meer ruimte. TAC’90 kon hierdoor in de slotfase een aantal keren gevaarlijk counteren. Bij een nieuwe poging was het tien minuten voor tijd een rappe aanvaller die eerder bij de bal was en de 3-1 kon maken. Om de laatste competitiewedstrijd een goed slot te geven trokken de manschappen van Wippolder naar voren. Na enkele kansen was het in de 86e minuut raak. Richard Kasius speelde zichzelf vrij, legde aan voor een schot en plaatste de bal mooi en hard genoeg in de verre hoek buiten het bereik van de doelman van TAC’90: 3-2

De laatste minuten werden en nog verschillende pogingen gedaan, maar floot scheidsrechter Kooy niet veel later af. De kaarten zijn geschud en de wedstrijdschema’s voor de nacompetitie naar boven (Wippolder) en naar onder en voor behoud (TAC’90) kunnen definitief gemaakt worden.