2e klasse D: Vitesse Delft redt het niet en moet degraderen

Vitesse Delft is op de laatste speeldag van de competitie gedegradeerd. De wedstrijd tegen concurrent Neptunus-Schiebroek werd met 2-3 verloren en zodoende was degradatie een feit.

Tekst: Harold Koster      |        Foto’s: Moshe Amsalem

De wedstrijd werd op kunstgras gespeeld, omdat het hoofdveld was afgekeurd. Na een minuut stilte vanwege het overlijden van Vitesse Delft-Lid van Verdienste Leo Lander begonnen de ploegen aan de wedstrijd. De doelstelling was duidelijk. Neptunus-Schiebroek moest winnen en Vitesse Delft had aan een gelijkspel (of misschien zelfs een kleine nederlaag) genoeg om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het spel golfde op en neer, maar dat leverde niet veel kansen op. Na dertig minuten kwam Neptunus-speler Tobi Fasanya plotseling vrij voor keeper Sven Bekking en kon – na een voorzet van links – de 0-1 inkoppen.

Vitesse Delft moest in de achtervolging en was drie minuten later succesvol. Uit een counter speelde Duncan Sjerp de vrijstaande Levie Schut aan, die onberispelijk inschoot: 1-1. Nauwelijks drie minuten later vond de aanvoerder van de thuisploeg Daan Burgering met een lange pass zijn broer Rick, die in één beweging zijn tegenstander kwijt was en vrij op de keeper kon aflopen en scoren: 2-1. Nog voor de rust was het gelijk. De bal werd bij Vitesse Delft op het middenveld verspeeld, waarna de organisatie achterin zoek was en Tobi Fasyana zijn tweede goal van de middag kon maakte: 2-2.

In de tweede helft daalde het niveau van de wedstrijd,  maar het werd er wel spannender op. Na een kwartier voorkwam Bekking met een prachtige redding een voorsprong voor Neptunus. Aan beide kanten werd gewisseld en tien minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kwamen de gasten uit Schiebroek op voorsprong. Na wederom balverlies van de thuisploeg counterde Neptunus en rondde Jeilli Moreno succesvol af: 2-3.

Kort hierna werd bij Vitesse Delft de bal van de lijn gehaald en zo bleef de thuisploeg nog in leven. Vitesse Delft kreeg een kans, maar het schot van Daan Burgering werd gered door Marco Smits, die Jelle Visser had vervangen. Visser moest vanwege een botsing met Levie Schut het veld een kwartier ervoor al verlaten. In de blessuretijd kreeg Smits de rode kaart vanwege een overtreding op Vitesse Delft-verdediger Sjoerd van der Kolk. Een speler trok het keepersshirt aan. Een minuut later schoot spits Duncan Sjerp tegen de lat. De gelijkmaker,  waar Vitesse Delft in de lange blessuretijd vurig op hoopte, kwam er niet en na negen minuten blessuretijd floot scheidsrechter Blaak voor het laatst.

Door de overwinning van Neptunus-Schiebroek werd Vitesse Delft op de ranglijst gepasseerd. De Rotterdamse ploeg gaat de nacompetitie in. Vitesse Delft likt haar wonden en speelt volgend jaar in de derde klasse.