Suze Wassink (Wilhelmus) met Oranje O15 nipt onderuit tegen Engeland

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar heeft zondag het oefenduel tegen Engeland onnodig met 1-2 verloren. In Oldenzaal ging het in blessuretijd mis, terwijl Oranje bijna de hele wedstrijd domineerde en vooral voor rust afstand had kunnen nemen van de tegenstander.

In het team van coach Maria van Kortenhof speelde Suze Wassink (foto) van Wilhelmus de gehele wedstrijd mee. Eerder deze maand won deze nieuwe lichting thuis met 2-0 van België om daarna kennis te maken met de wetten van het internationale voetbal. Bij de terugwedstrijd van de dubbele ontmoeting gaf de ploeg een vroege 1-3 voorsprong weg. Het werd 3-3.

Overhand

Tegen de Engelsen liet de jonge ploeg opnieuw zien veel kwaliteit te hebben. Oranje had duidelijk de overhand en creëerde meerdere mogelijkheden. De ploeg gunde Engeland nauwelijks tijd om op te bouwen. Onder 15 kreeg ook diverse kansen om aan de leiding te komen.

De voetbalregels zijn bekend. Wanneer je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel! Dat gebeurde zondag ook op het veld van Quick’20 in Oldenzaal, waar Engeland uit een vrije trap de leiding nam. Oranje O15 reageerde snel en Sophie van Hunnik (USV Hercules) was verantwoordelijk voor de gelijkmaker: 1-1.

Blessuretijd

Het duel leek in 1-1 te eindigen tot Engeland in de allerlaatste minuut van de blessuretijd de wedstrijd op zijn kop zette. Het lukte keeper Groothoff niet om een Engelse voorzet weg te werken waarna Freya Hirons binnenkopte: 1-2. Vrijwel direct daarna was de wedstrijd afgelopen.

Positief

Ondanks het verlies was Van Kortenhof na afloop positief: ,,Natuurlijk is het heel jammer dat de wedstrijd zo eindigt, maar ik ben heel trots op hoe de ploeg heeft gespeeld. We hebben Engeland een groot deel van de wedstrijd onder druk gezet, veel kansen gecreëerd en bijna niets weggeven. Dat is heel knap, want Engeland heeft een goed elftal. Zo hebben ze met 5-1 van Noorwegen gewonnen en met 3-0 van Griekenland. Ten opzichte van de eerste wedstrijden tegen België hebben we een goede stap vooruit gezet”, liet de coach weten aan OnsOranje.

Opnieuw

Morgen (dinsdag 28 mei) wacht om 12.00 uur weer bij Quick’20 Engeland opnieuw als tegenstander. ,,De meiden kunnen niet wachten, want in de kleedkamer hoorde ik direct al kreten als ‘de volgende keer pakken we ze’”, aldus de coach van Oranje O15.

(Bron & foto: KNVB Media)