FC Zoetermeer haalt Faysal Amaziane binnen

FC Zoetermeer, de equipe van trainer Martijn de Zoete, kan weer een nieuwe naam bijschrijven. De 27 jarige Faysal Amaziane (naast De Zoete op de foto) komt over van het inmiddels opgeheven Te Werve uit Rijswijk, waar hij zes jaar onder trainer Huib van Oostrom Soede heeft gespeeld.

,,Voetbal heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. In mijn jeugd speelde ik voornamelijk op straat en in de zaal, maar later besloot ik de overstap te maken naar het veldvoetbal. Mijn veldcarrière begon bij VCS, waarna ik na een jaar overstapte naar Te Werve. Tijdens mijn jaren in Rijswijk heb ik zowel goede als mindere tijden gekend”, laat de  Zoetermeerder weten.

‘Knallen’

De veelzijdige speler, die op het middenveld, maar ook als spits inzetbaar is, valt op door zijn fysieke kracht, balvastheid en neusje voor het doel. Faysal Amaziane is naast zijn voetbalcarrière werkzaam als personeelsbegeleider in de gehandicaptenzorg. Zijn keuze voor de Zoetermeerse FC is helder: ,,Ik had zeer positieve gesprekken met de trainer en de commissie Voetbalzaken. Bovendien woon ik in Zoetermeer en ben ik enkele maanden geleden vader geworden, waardoor deze keuze nog beter bij mijn huidige situatie past. Met FC Zoetermeer hoop ik het hoogst haalbare te bereiken en mijn bijdrage te kunnen leveren aan het team. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe teamgenoten te knallen!”

Lees verder