Oud-ADO Den Haag speler Bas Kuipers tekent vierjarig contract bij FC Twente

Het gerucht ging al lange tijd, maar nu is het definitief: Bas Kuipers (foto) verruilt komend seizoen Go Ahead Eagles voor FC Twente. Bij de Tukkers wordt Kuipers de vervanger van de naar Feyenoord vertrokken Gijs Smal.

Het nieuws van de overgang van Kuipers werd voorafgaande aan de door de Eagles met 1-2 gewonnen play-offwedstrijd voor de Conference League tegen FC Utrecht, bevestigd door technisch-directeur Paul Bosvelt van de ploeg uit Deventer.

Keuring

Over de hoogte van de transfersom is nog niets bekend, de 29-jarige linkervleugelverdediger moet ook nog gekeurd worden, maar niets lijkt de overgang van Kuipers naar de nummer drie van de afgelopen competitie meer in de weg te staan.

Ploeggenoot

De geboren Amsterdammer speelde van 2017 tot 2019 acht wedstrijden voor ADO Den Haag. Kuipers kwam daarnaast ook uit voor onder meer Jong Ajax, Excelsior en NEC. Medio 2020 verruilde hij deze club voor Go Ahead Eagles. Kuipers tekent een contract voor vier jaar bij FC Twente, waar hij clubgenoot wordt van twee andere spelers met een ADO verleden, Sem Steijn en Youri Regeer.

Lees verder