Tegenstanders Oranje Futsal tijdens groepsfase WK 2024 bekend

Oranje Futsal speelt de groepswedstrijden op het WK 2024 tegen Oezbekistan, Paraguay en Costa Rica. Nederland speelt het openingsduel van het WK 2024 tegen gastland Oezbekistan en treedt vervolgens aan tegen Costa Rica om de groepsfase af te sluiten tegen Paraguay.

Dit is het resultaat van de loting die in het Oezbeekse Samarkand werd verricht. Het WK 2024 wordt gespeeld van 14 september tot 6 oktober in Oezbekistan. Voor Nederland is het voor het eerst sinds 2000 dat het weer op het grootste mondiale futsaltoernooi mag aantreden.

Uitdaging

Bondscoach Miquel Andres (foto) van Oranje Futsal was aanwezig bij de loting en zei na afloop het volgende over de uitkomst tegen OnsOranje: ,,Voor zover dit kon kijk ik na deze loting nog meer uit naar het WK. Om het openingsduel van een WK te mogen spelen tegen het gastland is natuurlijk prachtig, maar is ook direct een gigantische uitdaging. Er zal veel Oezbeeks publiek aanwezig zijn, dus we zullen vanaf dag één echt honderd procent klaar moeten zijn.”

Ervaring

,,Met Paraguay loten we eveneens een pittige tegenstander”, gaat Adres verder. ,,Dit is een team met veel ervaren spelers die bij grote clubs in Europa spelen. Costa Rica kennen we iets minder, en het team heeft de laatste jaren ook veel wisselingen doorgevoerd, maar ook op die opponent gaan we ons de komende maanden natuurlijk goed voorbereiden.’’

Wedstrijdschema

Zaterdag 14 september; Oezbekistan – Nederland; Tasjkent
Dinsdag 17 september; Costa Rica – Nederland;  Tasjkent
Vrijdag 20 september; Nederland – Paraguay; Buchara
(*De aftraptijden worden op een later moment bekendgemaakt via Fifa.com)

WK 2024 in Oezbekistan

Aan dit WK doen vierentwintig landen mee, die verdeeld worden over zes groepen van vier. De landen die als eerste of tweede eindigen plaatsen zich voor de 1/8 finale. Ook de vier beste nummers twee, gemeten over de zes groepen, plaatsen zich voor de volgende ronde.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder