KNVB benoemt Just Spee tot bondsridder

Tijdens zijn afscheid op de KNVB Campus is Just Spee (foto) benoemd tot bondsridder van de KNVB. Vanwege gezondheidsredenen trad hij eerder tijdens de bondsvergadering af als bondsvoorzitter van de KNVB. Just Spee heeft zijn functie overgedragen aan Frank Paauw.

De onderscheiding werd uitgereikt door directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen en directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee met wie Just Spee tot voor kort samen het bondsbestuur van de KNVB vormde.

Eerbetoon

Het eerbetoon van het bondsridderschap staat symbool voor zijn brede verdienste voor het Nederlands voetbal. Just Spee werd in 2019 benoemd tot bondsvoorzitter van de KNVB en was bezig aan zijn tweede termijn. Hij blijft tot volgend jaar nog wel actief als lid van de Executive Committee van de UEFA.

Vaandeldrager

,,We hadden de samenwerking met Just liever nog wat langer willen doorzetten. In de afgelopen vijf jaar was hij voor de KNVB een uitstekende vaandeldrager van het Nederlands voetbal bij nationale en internationale gelegenheden. Als bondsvoorzitter kenmerkte hij zich door de manier waarop hij voorwaarden probeerde te scheppen om andere mensen in stelling te brengen. Ook was Just als geen ander in staat om partijen op één lijn te krijgen door een brug te slaan tussen de verschillende belevingswerelden die het voetbal kent. Niet zozeer door opgelegde macht als wel door het uitoefenen van positieve invloed is hij van grote waarde geweest voor het Nederlands voetbal.”, aldus Marianne van Leeuwen en Jan Dirk van der Zee.

(Bron & foto: KNVB media)

Lees verder