Quinten van der Kraaij (VUC): ‘Voor elke wedstrijd een kwartiertje Messi’

Na een uitstekend seizoen bij VUC lijkt Quinten van der Kraaij rijp voor Divisie-niveau. Hij blijft echter aan Het Kleine Loo en verheugt zich op het weerzien met de eerste klasse. ,,Ik roep niet dat we meteen weer kampioen worden, maar ik denk dat we zeker bovenin kunnen meedraaien.”

Foto’s: Hasper Media

Van het kampioensteam van VUC was Quinten van der Kraaij de enige speler die alle 26 wedstrijden meedeed. Hij leek onvermoeibaar en viel bijna wekelijks op met zijn acties. ,,Voor mij is het heel belangrijk, dat ik me ergens thuis voel en het vertrouwen krijg. Dat is bij VUC het geval.”

Quinten in zijn periode bij DHC

Hoe anders was dat in zijn laatste jaar bij DHC, waar hij vanaf de E-jeugd speelde. Van der Kraaij: ,,Ik ben toen twee maanden voor het einde van de competitie gestopt. Ik was onder Arie van der Padt alle plezier kwijtgeraakt. Ik heb echt overwogen om helemaal niet meer te gaan voetballen. Trainer Rob de Lange belde me en vroeg of ik bij VUC wilde komen spelen. Ik twijfelde, maar op zo’n moment kan je maar beter doorgaan, anders kan je later spijt krijgen.”

Het bleek een goede keuze. Hoewel Van der Kraaij in zijn eerste seizoen bij VUC degradeerde, had hij het naar zijn zin bij de Haagse club. En de toenmalige schaarste aan spelers bracht Van der Kraaij ook iets goeds. Hij verhuisde noodgedwongen van de aanval naar het middenveld en dat bleek een voltreffer. ,,Heerlijk! Ik denk dat mijn kwaliteiten op die positie het beste tot uiting komen. Je kunt daar echt een wedstrijd omdraaien. Ik ben best snel, maar als aanvaller toch niet snel genoeg. Eigenlijk wil ik ook niet meer voorin spelen.”

Ook dit seizoen begon ‘Kraaij’ als aanvaller, maar na twee nederlagen op rij, tegen HVV en RCL, werd hij weer op het middenveld gezet. ,,Sindsdien verloren we elf wedstrijden niet, waarvan we er tien wonnen. Ik scoorde ook veel meer als middenvelder dan als aanvaller.” Zo had hij een belangrijk aandeel in het uitbundig gevierde kampioenschap aan Het Kleine Loo. ,,Ik zit vaak met Levi (Schipper, red) in de auto en op weg naar de eerste training van het seizoen zeiden we al tegen elkaar dat we vol voor de titel zouden gaan. We hebben bijna het hele seizoen bovenaan gestaan. Even een dipje na de winterstop, maar toen we bij Alphia een 0-2 achterstand naar een 4-2 ombogen, kon het niet meer mis.”

Quinten links, de titel is binnen. Rechts Levi Schipper.

Optimistisch is Van der Kraaij ook over komend seizoen in de eerste klasse. ,,Ik roep niet dat we meteen weer kampioen worden, maar ik denk dat we zeker bovenin kunnen meedraaien. We krijgen er een aantal spelers bij. Onder wie Vincent Romeijn, dat is een complete voetballer, supersterk. Wat mezelf betreft, voel ik dat ik elk jaar beter wordt. Ik wil ook hogerop, het liefst met VUC. Het is een prettige club en we hebben een ploeg met jongens die het goed met elkaar kunnen vinden. Ik heb ook geen moment de intentie gehad om weg te gaan.”

Lionel Messi

Van der Kraaij (24), mede-eigenaar van het online festival-platform Befesti en producent van het populaire herstelsupplement ‘Skip je dip’, is een groot fan van Lionel Messi. Hij heeft de Argentijn altijd op de voet gevolgd. Met zijn dribbels in de kleine ruimte kan Van der Kraaij als speler ook zeker een type-Messi worden genoemd. ,,Hij is natuurlijk een miljoen keer beter dan ik, maar ik ben wel door hem geïnspireerd, dat klopt”, aldus Van der Kraaij. ,,Nu ook nog kijk ik voordat ik zelf moet spelen vaak even een kwartiertje naar filmpjes van Messi. Dat geeft me een lekker gevoel.”

 

 

 

Lees verder