ADO Den Haag Vrouwen trekt jonge keepster aan van ARC

Kim Vink, het afgelopen seizoen keepster van het MO17-1-team van ARC uit Alphen aan den Rijn speelt komend seizoen voor ADO Den Haag. Zij had de keus tussen de Haagse BVO en Sparta Rotterdam.

Kim Vink maakte afgelopen seizoen – naast het spelen bij ARC – ook deel uit van de jeugdopleiding van Ajax Vrouwen. Zij had de keus om komend seizoen te gaan spelen voor ADO Den Haag of Sparta. Daarover zei Vink tegen Studio Alphen: ,,Ik heb bij beide clubs een aantal keer meegetraind om vervolgens te kiezen voor ADO.”

Klik

Om eraan toe te voegen: ,,Er is een leuke klik met het team en de staf. Ik verwacht dat ik bij ADO Den Haag op een hoog niveau kan voetballen, veel plezier kan hebben en mezelf goed verder kan ontwikkelen. Ook leuk is dat mijn nieuwe trainer de man is van de succesvolle bondscoach Sarina Wiegman.” Zij doelt daarbij op Marten Glotzbach, werkzaam als trainer in de jeugdopleiding bij de vrouwen van ADO Den Haag. Op de foto wordt Kim Vink geflankeerd door Marten Glotzbach (rechts) en Gertjan Dupon (links, keeperstrainer bij de jeugd van de ADO-vrouwen).

Kim Vink hoopt komend seizoen te spelen voor Jong ADO Den Haag, met als doel ooit tussen de palen te staan bij de hoofdmacht van de ADO Den Haag Vrouwen.

(Foto: ARC)

 

Lees verder