Nacompetitie: DWO langs Soccer Boys, avontuur REMO voorbij

In de strijd  om een plekje in de tweede klasse won DWO in de eerste ronde het uitduel bij Soccer Boys. REMO kwam niet door de eerste ronde heen. Tegenstander Fortuna Be Quick bleek dinsdagavond net de betere ploeg.

Nacompetitie tweede / derde klasse

De vier laagst geklasseerde periodekampioenen moesten uitkomen in de eerste ronde. In Schiedam was CKC met 1-5 veel te sterk voor thuisploeg Excelsior’20. Voor DWO stond een uitduel bij Soccer Boys op het programma. In de eerste helft bleven de toeschouwers in Bleiswijk verstoken van doelpunten.

Rode kaart

Zeven minuten in de tweede helft liep Soccer Boys tegen een rode kaart aan en moest met tien man verder. Het duurde lang voordat DWO het voordeel in een voorsprong kon omzetten. Pas twaalf minuten voor het eindsignaal wist Kurtley de Windt de verlossende 0-1 in de touwen te werken. Kaël Zulu schoot daarna een kopbal van Bas Koolmees binnen en het laatste woord was voor Jean Pierre Nocento, die de eindstand op 0-3 bepaalde. De Zoetermeerse ploeg van de interim-trainers Jean-Louis da Costa Gomez (foto) en Wouter van Ginkel komt nu in de tweede ronde uit tegen EMM’21.

Nacompetitie vierde / vijfde klasse

Ook in de nacompetitie voor plaatsen in vierde klasse moesten vier teams in de eerste ronde uitkomen. Op Sportpark De Verademing ontving REMO Fortuna Be Quick. De bezoekers uit Goudswaard namen voor rust met 0-1 de leiding en konden deze na de doelwisseling uitbreiden tot 0-3. REMO kwam nog wel op stoom en kwam terug in de wedstrijd door doelpunten van Taylor Schotte en Ibo Soliman. Verder dan de 2-3 kwam REMO echter niet, waardoor de Haagse ploeg ook komend seizoen in de vijfde klasse uit zal moeten komen.